SPORT ŞI BANI TVR investeşte în fotbal, dar ignoră un campion mondial

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 18 februarie 2011

TVR investeşte în fotbal, dar ignoră un campion mondial

Televiziunea publică este foarte aproape să investească peste 10 milioane de euro în transmisiuni din prima ligă la fotbal. Această nouă investiţie vine pe fondul unor veşti nu tocmai încurajatoare pentru instituţie, după ce Camera Deputaţilor a adoptat tacit propunerea legislativă privind eliminarea taxei TV. Cum Senatul este for decizional în acest caz, conducerea TVR speră ca senatorii să nu aprobe modificarea articolului 40 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Ro-mâne de Televiziune. Prin eliminarea taxei TV, televiziunea publică ar rămâne practic fără fonduri.

Conform preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, TVR a achiziţionat un pachet de meciuri din Liga 1 pentru următoarele trei sezoane. Este vorba de pachetul 9, care conţine câte un meci pe etapă, dar niciun derby, pentru care urmează să fie plătite 10,5 milioane de euro. Declaraţiile lui Dragomir nu sunt confirmate de directorul Departamentului Sport al TVR, Cosmin Cernat, dar nici total infirmate. Acesta susţine că TVR trebuie să participe la licitaţia pentru drepturile TV, dar că în acest moment nu poate spune mai multe deoarece LPF încă nu a definitivat caietului de sarcini.

În schimb, Dumitru Dragomir sus-ţine că televiziunii publice îi va fi vândut unul din cele 9 pachete de meciuri prin negociere directă. Intenţia de a investi o sumă atât de mare în meciuri de fotbal vine oarecum în contradicţie cu intenţiile exprimate la începutul mandatului de actualul pre-şedinte director general, Alexandru Lăzescu. Acesta consideră că s-a cheltuit mult prea mult cu achiziţionarea meciurilor din Liga Campionilor, 35 de milioane de euro pentru trei sezoane, mai ales că investiţia a fost recuperată într-o măsură foarte mică, şi că astfel de investiţii trebuiesc făcute cu mai multă atenţie.

Dacă pentru fotbal par să existe bani, TVR nu a reuşit să găsească resursele financiare să transmită meciul de box în care campionul mondial, Lucian Bute, îşi va apăra, pe 19 martie la Montreal, centura cu diamante în faţa lui Brian Magee. Acesta nu ar fi primul episod de acest gen în ceea ce priveşte trans-misia meciurilor lui Bute. De aceas-tă dată, negocierile au intrat în impas deoare suma cerută de canadienii de la Interbox, 110.000 de euro (cam cât va costa un meci între Victoria Brăneşti şi Gloria Bistriţa), este considerată prea mare.

Liga Profesionistă de Fotbal va scoate la vânzare nouă pachete cu meciuri din Liga 1. Un pachet asigură cumpărătorului dreptul de a difuza un meci pe etapă. Conform preşedintelui Ligii, pachetul numărul 9 este destinat televiziunii publice. Pentru primele şapte pachete, licitaţia va începe de la 4.200.000 de euro, în timp ce pentru al optulea se va porni de la 3.600.000 de euro, deoarece acesta nu conţine a doua opţiune a fiecărei etape. O televiziune poate achiziţiona mai multe pachete, numărul acestora fiind egal cu acela al meciurilor pe care le va putea transmite într-o etapă. Pentru a exista un echilibru, la fiecare etapă, o televiziune va avea o nouă opţiune, astfel încât fiecare să poată transmite la un moment dat cel mai interesant meci al unei runde.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Foarte bine ca TVR va da meciuri din Liga 1. Tot le dau bani, macar asta sa primesc de la ei. Pretul e cam mare, cei drept, dar e stiuta povestea cu acela care cere si cel care da.

    Foarte bine ca TVR va da meciuri din Liga 1. Tot le dau bani, macar asta sa primesc de la ei. Pretul e cam mare, cei drept, dar e stiuta povestea cu acela care cere si cel care da.

    1. Si daca tot le dam bani , de ce o data pe an nu putem vedea si box? Mai ales ca e vorba de super meci , nu de miutze blatiste din liga 1/2...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb