Sprijinul IMM-urilor, obiectiv strategic în toată Europa

C.P.
Macroeconomie / 28 mai 2010

Sprijinul pentru întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă un obiectiv strategic în toată Europa, în ciuda diferenţelor de ritm sau nivel de dezvoltare dintre diferitele state membre, a declarat, ieri, Irinel Cristu, Secretar de Stat, coordonator al domeniului IMM-urilor, în cadrul Forumului Naţional al IMM-urilor, ediţia 2010. Domnia sa a precizat că evoluţia actuală a economiei mondiale şi a pieţelor financiare cu impact semnificativ negativ asupra IMM-urilor obligă guvernele să promoveze măsurile cele mai adecvate pentru sprijinirea acestora, pe termen scurt şi mediu, prin racordarea la cadrul european de politici "Small Business Act" adoptat de Comisia Europeană.

Un set de zece principii comune trebuie să ghideze politicile, atât la nivelul UE, cât şi la nivel naţional, şi să fie transpuse în practică printr-un pachet ambiţios de măsuri.

Planul de acţiune pentru implementarea Small Business Act, aprobat de Consiliul de Competitivitate din decembrie 2008, a stabilit trei domenii de acţiune identificate ca fiind prioritare:

- accesul la finanţare;

- îmbunătăţirea cadrului de reglementare şi

- creşterea accesului pe piaţă.

Aceste măsuri prioritare fac parte din politicile de contracarare a impactului negativ al crizei financiare şi economice asupra IMMurilor, fiind aprobate prin rezoluţia Parlamentului European, din 10 martie 2009.

Accentul se va pune în continuare pe simplificarea procedurilor administrative pentru IMM, prin crearea şi operaţionalizarea unor facilităţi pe termen lung - cum este exemplul biroului unic One Stop Shop - menit să ajute IMMurile pe tot ciclul de derulare a activităţii şi, de asemenea, prin continuarea procesului de simplificare legislativă.

O preocupare constantă şi majoră o reprezintă accesul la finanţare al IMM-urilor, prin derularea unor scheme adecvate de acordare a alocaţiilor financiare nerambursabile de la bugetul de stat sau din fonduri europene, dar şi prin susţinerea accesului la creditele bancare bazat pe asigurarea instrumentelor de garantare şi cogarantare necesare, precizează un comunicat al Ministerului Economiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb