SRR cere dovezi la acuzaţiile de fraudă din radioul public, aduse de sindicalişti

F.A.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 16 februarie 2006

Preşedintele-director general al Societăţii RomÄne de Radiodifuziune (SRR), Maria Ţoghină, neagă vehement toate acuzaţiile aduse cu o zi în urmă de sindicalişti din SRR, despre perpetuarea unor fraude şi ilegalităţi pe bani publici din perioada directoratului anterior şi faptul că radioul public s-ar afla într-o situaţie de criză.

Într-o conferinţă de presă organizată ieri la Casa Radio, Maria Ţoghină a replicat atît la acuzaţiile privind "dezastrul" economic lăsat de fostul director Dragoş Şeuleanu, despre starea de ilegalitate în care s-ar afla noua organigramă a instituţiei, cît şi la suspiciunile de cenzură care planează asupra jurnaliştilor din radioul public.

Maria Ţoghină a dorit să pună capăt unui lung şir de critici formulate în ultimul an de sindicaliştii din mass-media şi de reprezentanţi ai societăţii civile.

Principalele nemulţumiri la adresa SRR s-au referit, în timp, la imixtiunea politicului în "bucătăria" internă a radioului naţional, la interese de grup privind afaceri cu bani din bugetul public şi comisioane importante însuşite de oameni din fosta conducere şi fosta guvernare, dar şi la o scădere drastică a standardelor profesionale. Noul director general a răspuns punctual la aceste capitole sensibile cerînd dovezi concrete, în maximum 24 de ore, despre presupusele fraude economice comise la SRR sub conducerea lui Dragoş Şeuleanu şi pe care le-ar perpetua la rîndul său. "Activitatea mea este în deplină legalitate şi în temeiul legii. Aştept de la noua echipă performanţă şi respect pentru banul public. Personal, nu tolerez încălcări ale legii. Ce s-a întîmplat în perioada fostei conduceri, este datoria Departamentului Naţional Anticorupţie să cerceteze. Dacă se va dovedi că cineva a comis ilegalităţi, va trebui să răspundă. Eu nu am nimic a-mi reproşa. Cei care au altfel de dovezi, îi chem în 24 de ore să-mi prezinte dovezile. Sunt dispusă să iau cele mai dure măsuri, mergînd pînă la desfiinţarea departamentului economic din SRR. Pînă atunci, consider totul ca pure fantezii şi le voi lua ca pe calomnii la adresa instituţiei", a precizat Maria Ţoghină. Ea a subliniat că raportul financiar pe 2005 arată că SRR a încheiat anul cu profit, cu un excedent de 1.680.000 lei noi, în timp ce la momentul preluării postului de director, în iunie anul trecut, situaţia prezenta un deficit de aproape 4.000.000 de lei noi. Profitul ar rezulta dintr-o nouă strategie managerială, prin reducerea schemei, supradimensionate, a posturilor de conducere din Radio - de la 131 de posturi de conducere în iunie 2005 s-a ajuns la 76 de asemenea posturi, din care 12 nu sunt încă ocupate.

Noua organigramă a SRR, aprobată conform legii de Consiliul de Administraţie, care îşi preia oficial funcţiile începînd din 15 februarie, a fost stabilită în urma a peste 20 de concursuri organizate în ultimele luni, la care s-au înscris aproximativ 90 de candidaţi, concursuri supervizate de jurnalişti din afara instituţiei. Cît priveşte greva japoneză anunţată de sindicaliştii membri ai Iniţiativei Profesionale Radio România, Maria Ţoghină consideră că grupul de contestatari ai noii conduceri este "mînat de interese personale sau de grup, de propriile frustrări". "Oricum vor exista nemulţumiri de ordin personal. Noi am decis să ne exercităm mandatul cu bună credinţă. Noi nu facem trafic de influenţă mascată, nu ne facem decît datoria onest", a precizat preşedintele-director general al SRR.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb