Standard & Poor's: "Băncile europene ar putea fi retrogradate"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 martie 2014

Standard & Poor's: "Băncile europene ar putea fi retrogradate"

Ratingurile de credit ale băncilor europene ar putea fi reduse cu una-două trepte, în condiţiile în care guvernele din regiune caută modalităţi de salvare a instituţiilor financiare prin "bail-in", prin care să oblige creditorii şi nu contribuabilii să suporte pierderile acestora, avertizează agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P), conform Financial Times.

S&P arată că, în prezent, derulează o revizuire a ratingurilor marilor bănci europene, care este aşteptată să se finalizeze în luna aprilie. Ulterior, unele bănci ar putea fi plasate sub perspectivă negativă, conform S&P.

"În prezent estimăm că ratingurile ar putea fi confirmate sau coborâte cu una sau două trepte, în funcţie de capacitatea băncilor de a se adapta la reformele legislative", a informat agenţia, menţionând: "În studiul nostru privind ratingurile băncilor europene, vom analiza amploarea regimului de soluţionare, gradul de flexibilitate păstrat de guvern şi nivelul sprijinului suveran pe care îl includem deja în rating".

Analiza S&P asupra băncilor europene vine după o acţiune similară derulată de agenţie în SUA. În vara anului trecut, S&P a revizuit perspectiva calificativelor a opt bănci americane considerate de importanţă sistemică.

Amintim că, luna trecută, noul şef al Mecanismului Unic de Supraveghere (SSM - autoritatea de reglementare bancară din zona euro), Daniele Nouy, afirma că unele instituţii de credit din regiune nu au niciun viitor şi ar trebui lăsate "să moară". În opinia sa, unele instituţii financiare trebuie lăsate să dispară într-un mod ordonat, fără să fie necesară încercarea fuziunii acestora cu alte instituţii.

Daniele Nouy susţine că băncile cu probleme din zona euro vor fi lăsate să falimenteze, dacă rezultatele viitoarelor teste de stres vor arăta că acestea sunt nesustenabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb