Stanley Druckenmiller spune că a fost "umilit" de revenirea bursei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iunie 2020

Sursa foto: cnbc.com

Sursa foto: cnbc.com

Creşterea puternică din ultimele trei săptămâni a burselor americane l-a "umilit" pe legendarul manager de fond Stanley Druckenmiller a declarat acesta, ieri, la CNBC, adăugând că a subestimat puterea de acţiune a Rezervei Federale.

Bursele din Statele Unite au avut o creştere de peste 40% de la minimul din 23 martie, marcând cel mai puternic raliu de 50 de zile din istorie, iar indicele Nasdaq-100 a atins, la finele săptămânii trecute, un nou maxim istoric.

Luna trecută, Druckenmiller declarase într-un interviu acordat Clubului Economic din New York că profilul risc/recompensă al pieţei bursiere era unul dintre cele mai defavorabile pe care le-a văzut vreodată şi s-a arătat sceptic privind capacitatea Fed-ului de a salva economia.

"Am fost umilit de multe ori în carieră şi sunt sigur că voi mai fi de multe ori de acum înainte. Iar ultimele trei săptămâni se potrivesc cu siguranţă în această categorie", a spus Druckenmiller.

Miliardarul a precizat că are un câştig de doar 3%, faţă de raliul de 40% al pieţei, ratând practic întreaga ascensiune a bursei din ultimele două luni.

Druckenmiller a fost îngrijorat în ultimii ani din cauza acumulării unor datorii prea mari la nivelul sectorului corporativ şi a crezut că pandemia de Covid-19 va fi catalizatorul ce va face ca această bulă a datoriilor să explodeze, conform CNBC.

Dar achiziţiile de titluri de credit fără precendent ale Rezervei Federale, pentru a susţine piaţa, s-au dovedit împotriva tezei lui Druckenmiller, iar acum investitorul spune că gândirea i s-a schimat semnificativ de la discursul de luna trecută, la Clubul Economic din New York.

Măsurile de stimulare ale Fed-ului, combinate cu entuziasmul investitorilor privind redeschiderea treptată a afacerilor din Statele Unite, duc la o supraperformanţă în ansamblu a celor mai lovite acţiuni în martie, a spus Druckenmiller, adăugând că, momentum-ul (impulsul) tehnic pe care-l are acum piaţa, poate duce piaţa şi mai sus.

În ciuda părerilor sale "bearish", Druckenmiller, încă deţine unele acţiuni.

"Amazon şi Microsoft sunt cele mai mari deţineri ale mele, dar ponderea acţiunilor de creştere din portofoliu este cea mai mică pe care am avut-o în ultimii şase sau şapte ani", a spus miliardarul la CNBC.

Acesata a continuat: "Nu vreau ca telespectatorii să se entuziasmeze prea mult cu asta ... mă pot răzgândi într-o săptămână sau două."

Druckenmiller a condus Soros Fund Management la începutul anilor 1990 şi a orchestrat o serie de tranzacţii prin care a câştigat, de pe urma căderii lirei sterline, aproximativ un miliard de dolari.

Performanţa sa la cârma Duquense Capital, fondul său de hedging acum închis, a adus investitorilor un randament mediu anual de 30%.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Piețele au o revenire temporara datorata injectării de tone de bani falși in economie de către băncile centrale. Aceasta revenire nu va fi de durata ci va tine maxim 3 luni, după care urmează o prăbușire abrupta urmată de falimente fara număr în economie că urmare a prăbușirii consumului și șomajului cronic (oficial și mascat).

    1. Si daca vin noi si noi injectii de lichiditate in economie?

      Brokeri de retail precum Robinhood au avut peste 3 milioane de conturi deschise in ultimele doua luni, multe dintre ele alimentate cu 1200 sau 2400 $, adica exact sumele primite de la administratia americana pentru ajutor de somaj. Si nu este singurul retail broker. Si Etrade are momente de intrerupere a sistemului din cauza multitudinii de conturi deschise.

      In absenta pariurilor sportive sau a locurilor unde sa se cheltuie banii, oamenii s-au napustit pe bursa. 

      Asa se intampla cand FED da semnale ca Bursa nu va fi lasata niciodata in bear market, urmarind un "efect de bogatie" cu bani tipariti, dar efect care este decuplat de performanta reala a economiei. 

      Problema insa devine una reala. De ce credem ca acesti investitori de tipul "nea Caisa", sau "mom & pop", isi vor lua castigurile si le vor arunca in malluri pe inghetata sau fripturi? Cand este mult mai avantajos sa arunci in continuare bani pe bursa in loc sa consumi? 

      FED schimba chiar si comportamentul cetatenilor. Prost sa fii sa iti arunci salariul la Mall. Mai bine bagi la bursa tot. Iar companiile vor vinde doar iluzii, vor continua sa concedieze si sa isi reduca cifra de afaceri.

      Populatia a inteles in sfarsit jocul elitelor financiare despre "efectul de bogatie". Si vrea si ea. Nu doar top 1%. A inteles ca prostimea de 99% era stimulata si incurajata sa cheltuiasca ca dobitocii pe credit pentru ca rotitele economice sa se invarta in timp ce top 1% isi plasau tot ce aveau la Bursa si castigau prin tiparnita FED. Prostimea vrea si ea la Bursa. Prostimea vrea si ea o parte din placinta. Deci va reduce consumul. Va investi mai mult in active financiare. Economia o va lua in picaj. Economia nu este facuta pentru stat acasa pe canapea si speculat la Bursa de pe un telefon mobil. 

      Da... cam asa este numa ca, trebuie tinut cont de faptul ca marii jucatori din bursa au pachete super mari de actiuni pe care le pot arunca oricand in piata la orice pret pentru a genera o prabusire ca cea din martie 2020. In urma unor astfel de caderi, de regula, pierd bani oamenii simpli, ca nu rezista nervos sa vada cum le scad portofoliile cu 50% in doar cateva zile.

      Pe o piata care e prin definitie speculativa si controlata de mari jucatori (de tip Soros, fonduri de investitii, etc) sansa de prabusire "politica" a preturilor actiunilor este maxima si va fi exploatata fara ezitare de catre marii jucatori.  

      Nu vor face asta cand FED nu vrea asta. Niciun fond sau alianta de fonduri nu este mai mare decat FED.

      Singura solutie este ca lupta cu FED sa se dea in curtile de judecata. Asa cum s-a incercat in Germania. 

    Domnilor de la Bursa, pana cand ii mai lasati mesajele celebrului Cristian, acest promotor al sfarsitului lumii, care seamna panica printre cei mai putin studiosi cititori ai ziarului? Din martie doar asta scrie, ca o sa vina sfarsitul, ca o sa moara jumatate din populatia globului, ca toate bursele vor disparea, tot felul de aberatii.

    In alta ordine de idei, depsre bursa noastra, americanii vor recupera pierderile de pe bursa intr-un an de zile, iar noi nu le vom recupera nici in 10, la fel ca in 2008. 

    1. Pietele se vor prabusi din nou, numai ca au un timing al lor pe care nu-l inteleg foarte multi, asa cum nu inteleg ca dupa asemenea prabusire, ca cea din martie, o revenire chiar si de 61.8% din unda de cadere, NU reprezinta o crestere ci doar o revenire tehnica. Din acest motiv, atunci cand o sa-i auziti pe filozofii capitalismului ca avem parte de o "revenire in V", sa nu-i credeti. Nu stiu ce spun... O astfel de '"revenire in V" dureaza maxim 3 luni.. deci, in toamna, o sa avem din nou caderi abrupte. Uitati-va pe graficul indicilor americani in perioada 2008-2009 si o sa intelegeti ca prima revenire tehnica din cadere este pentru a forma un top intermediar din care sa poata pica in cap din nou...

      Dacă evoluția indicilor ar fi atât de tehnică cum spui tu eu aș fi miliardar. Crezi că smart money sunt plasați în baza unor grafice sau graficele sunt rezultatul unor plasamente? Spor la investiții.

      Sunt de acord si eu!

    Lucrurile merg prost în SUA și în lume dar FED presat de Trump mai are o "carte mare" pe care cert o va folosi: va băga dobânzile in teritoriu negativ de până la -5% !

    Ce va urma apoi e de nepovestit  

    1. Nu cred că decide Trump ci alții iar Planul e de inundare a pietei cu bani astfel încât stăpânii banilor să poată cumpăra masiv acțiuni în bursa la preturi de nimic. Vor fi implicate și guvernele in acest proces de re-naționalizare.

      Între timp populația va fi intoxicată în continuare cu virusu... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb