Bucureştiul este singura capitală europeană unde se încearcă interzicerea aplicaţiilor alternative de taxi, ca urmare a modificării şi completării Hotărârii nr. 178/2008 a Consiliului General al Municipiului Bucureştui (CGMB), precizează compania Star Taxi, prin intermediul unui comunicat de presă remis Redacţiei.
"Prin modificarea şi completarea din data de 19.12.2017 a Hotărârii C.G.M.B nr. 178/2008 se încearcă eliminarea din Bucureşti a aplicaţiilor de tip agregator, asemenea aplicaţiei StarTaxi. S-ar ajunge astfel la "performanţa" de nedorit ca Bucureştiul să devina singura capitala europeană care interzice aplicaţiile de tip agregator taxi. Cum astfel de măsuri aduc doar dezavantaje atat utilizatorilor cât şi şoferilor de taxi, este rezonabil să ne întrebăm cine profită de fapt de modificările propuse, prin care se încearcă interzicerea aplicaţiilor de tip StarTaxi. O situaţie veche, greu tolerată de bucureşteni, pare să se prelungească prin noile măsuri propuse şi chiar să se agraveze. Interesele bucureştenilor de a beneficia de servicii civilizate şi eficiente de taximetrie se lovesc din nou de interese de grup, fără legatură cu interesul general", se arată în documentul citat.
Potrivit companiei, atât modul în care s-a iniţiat o astfel de hotărâre cât şi conţinutul acesteia sunt greu de înţeles din perspectiva interesului cetăţenilor.
"Decizia luată de CGMB la propunerea Primarului General Gabriela Firea a fost votată fără a avea loc consultări şi dezbateri publice prealabile. Astfel, a fost adusă pe ordinea de zi a şedinţei CGMB cu mai puţin de o oră înaintea începerii acesteia, fără a da timp participanţilor pentru a se documenta în acest sens şi fără a se ţine cont de adevaratele probleme din acest domeniu. Astfel, a fost încălcată obligaţia autorităţilor de a asigura transparenţa decizională în conformitate cu Legea Transparenţei Decizionale (Legea nr. 52/2003) nesocotindu-se astfel unul din scopurile ei, acela de a implica în mod activ părtile afectate în procesul de luare a deciziilor. Reglementarea rapidă a unor presupuse «probleme» cu eludarea adevaratelor probleme din domeniu ridică serioase semne de întrebare, în condiţiile în care problemele reale de pe piaţa de taximetrie din Bucureşti sunt grave, vechi şi binecunoscute atât bucureştenilor cât şi agenţilor economici cu activităţi în zona transporturilor.", se mai arată în comunicatul citat.
1. Nu mai dezinformati
(mesaj trimis de Su în data de 23.12.2017, 18:53)
Aaceasta companie Uber e interzisa in majoritatea oraselor mari din UE pentru ca peste tot in lume activitatea de transport rutier de persoane si marfa este reglementata...,mai documentati-va.....
1.1. Habar n-ai (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ilie în data de 20.05.2019, 23:10)
Dacă nu ști despre ce este vorba , stai in banca ta , eu așa știu.
Una este aplicatie atrăgătoare (Star Taxi) si alta este aplicatie ride sharing (Unde , Boot, Clever care de vreo două luni colaborează și ei cu "parteneri" ilegali) .
Problema nu este Star Taxi , din contră ei chiar ajută mult la fenomenul taxi/transport persoane , atât dpdv taximetriști cât și clienți, problema este mult mai complexă, dar enumăr doar două nuante , monopolul asaziselor companii de taxi și penetrarea pieței de către companii/apk de tip ride sharing .