Start-Up Bridge dezvăluie nevoile antreprenorilor români care se internaţionalizează

Cristina Radu
Companii / 26 iunie 2017

Start Up Bridge Exchange

Start Up Bridge Exchange

Interacţiunile directe cu antreprenori din pieţele-ţintă, know-how-ul local şi informaţiile despre reglementările statului şi fiscalitate reprezintă principalele obiective ale antreprenorilor care au participat la prima ediţie a Start-Up Bridge, proiect de internaţionalizare a afacerilor româneşti lansat de Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL), potrivit unui comunicat trimis Redacţiei de fundaţie.

Proiectul Start-Up Bridge a fost lansat la Sofia, în cadrul unui schimb de experienţe profesionale între antreprenori români şi potenţiali parteneri din Bulgaria. Cei 15 oameni de business care au repezentat România la Sofia au avut acces la circa 40 de interacţiuni directe cu antreprenori români şi bulgari, reprezentanţi ai statului, avocaţi, specialişti în fiscalitate, investitori şi studii de caz, potrivit comunicatului.

Start-Up Bridge este o platformă de interacţiune între antreprenorii români şi companiile externe în dezvoltare. Primul proiect Start-Up Bridge a cuprins întâlniri match-making şi prezentări despre oportunităţile de business din Bulgaria, în funcţie de modul de dezvoltare internaţională a afacerilor româneşti: prin export,deschiderea unei firme, câştigarea unui proiect de prestări servicii sau achiziţia unui jucător local.

Proiectul a beneficiat de prezenţa reprezentaţilor guvernamentali şi a diplomaţilor (de la Ambasada României în Sofia, Guvernul României şi specialiştii Invest in Sofia), care au oferit informaţii despre măsuri şi programe de susţinere a antreprenorilor. Acesta a fost organizat la Sofia între 18-19 iunie şi realizat în parteneriat cu Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs (ABLE) şi Start It Smart. Proiectul se va extinde în următoarele luni cu interacţiuni de business în pieţele mari din străinătate, pentru a ajuta antreprenorii români să se internaţionalizeze.

Claudiu Vrînceanu, Senior Project Manager şi iniţiator al Start-Up Bridge, a afirmat: "Studiile arată că prezenţa internaţională directă a firmelor româneşti este modestă, astfel încât numărul companiilor autohtone care efectuează investiţii străine pe pieţele externe este de aproximativ 20 într-un singur an. În acelaşi timp, firmele autohtone realizează doar 30% din exporturile româneşti. Antreprenorii români au mare nevoie de know-how, networking, studii şi informaţii punctuale despre oportunităţile de business din străinatate. De asemenea, am identificat un potenţial neutilizat de interacţiune internaţională în rândul antreprenorilor romani".

Până la 30 aprilie 2017 au fost înregistrate 2277 de societăţi comerciale cu capital integral sau parţial bulgar în România şi un volum subscris al capitalului social de 155,98 milioane euro, poziţionând Bulgaria pe locul 26 în clasamentul pe ţări de provenienţă a investitorilor străini. În 2016, au fost înregistrate 120 de societăţi cu capital bulgar, aportul de capital social subscris fiind de circa 35 milioane euro (peste 25% din volumul capitalului bulgar investit în România după 1990), conform sursei. Potrivit ultimelor date ale Agenţiei de Înregistrare din Bulgaria (Registrul Comerţului), rezultă că până la 31 decembrie 2015 au fost înregistrate 2544 de firme cu capital social integral sau parţial românesc în Bulgaria, din care 466 înregistrate în 2015.

În 2016, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Bulgaria a crescut cu 7,26%, având o pondere de 3,16% în comerţul exterior al României. Exporturile româneşti au crescut cu 1,81%, pondere de 3,23 %, locul 6, iar importurile de produse bulgare au crescut cu 12,60%, pondere de 3,11 %, locul 10, potrivit sursei. Principalele mărfuri exportate au fost:produse minerale, combustibili, metale comune, maşini şi echipamente electrice, produse ale industriei chimice, produse alimentare, iar produsele importate au fost: maşini, aparate, echipamente electrice, metale comune, produse chimice, produse alimentare şi ale regnului vegetal, potrivit sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb