Statele UE şi-au dat acordul final pentru primul set de reguli din lume pentru reglementarea cripto

A.F.
Internaţional / 17 mai 2023

Statele UE şi-au dat acordul final pentru primul set de reguli din lume pentru reglementarea cripto

Statele Uniunii Europene şi-au dat ieri acordul final pentru primul set cuprinzător de reguli din lume pentru reglementarea activelor cripto, exercitând astfel presiuni asupra unor ţări precum Marea Britanie şi Statele Unite pentru a le ajunge din urmă, transmite CNBC.

Miniştrii de Finanţe ai UE, reuniţi la Bruxelles, au aprobat reguli care au fost negociate cu Parlamentul European, care şi-a dat acordul în aprilie.

Reglementarea pieţei cripto a devenit mai urgentă pentru autorităţile de reglementare după prăbuşirea platformei criptografice FTX.

"Evenimentele recente au confirmat nevoia urgentă de a impune reguli care să îi protejeze mai bine pe europenii care au investit în aceste active şi să prevină utilizarea abuzivă a industriei cripto în scopuri de spălare a banilor şi finanţare a terorismului", a declarat Elisabeth Svantesson, ministrul de finanţe pentru Suedia, care deţine preşedinţia UE.

Regulile impun firmelor care doresc să emită, să comercializeze şi să protejeze active cripto, active tokenizate şi monede stabile în blocul de 27 de ţări să obţină o licenţă.

Firmele cripto spun că doresc certitudine în reglementare, punând presiune asupra ţărilor să copieze regulile UE şi asupra autorităţilor de reglementare să vină cu norme globale pentru activitatea transfrontalieră.

Marea Britanie a evidenţiat o abordare în etape, începând cu monede stabile şi extinzându-se mai târziu la active cripto nesusţinute, dar nu există un calendar ferm.

Statele Unite s-au concentrat pe utilizarea regulilor pieţei de valori mobiliare existente pentru măsurile de aplicare a legii în sector, în timp ce urmează să decidă dacă să introducă noi reguli personalizate şi cine le va aplica.

Hester Peirce, unul dintre comisarii de la CFTC din SUA, a declarat săptămâna trecută că o serie de autorităţi federale şi de stat încearcă să-şi dea seama ce rol de supraveghere ar putea juca în sectorul cripto.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu ajunge problemele financiar bancare actuale,

    numai "cripto" ne mai lipseste,

    probabil va fi viitorul "vinovat de serviciu" 

    Da deci chiar ieri spunea un congresman american, ca cica cripto au creat bani din neant , cam 1 trilion de dolari din neant. Si zice da si noi cream bani din neant dar noi suntem guvernul statelor unite. Pfff

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb