Statele Unite au lăudat Africa de Sud pentru transparenţa de care a dat dovadă în cazul descoperirii variantei Omicron a coronavirusului

J.P.
Internaţional / 28 noiembrie 2021

Statele Unite au lăudat Africa de Sud pentru transparenţa de care a dat dovadă în cazul descoperirii variantei Omicron a coronavirusului

Statele Unite au lăudat Africa de Sud sâmbătă pentru transparenţa de care a dat dovadă în cazul descoperirii variantei Omicron a coronavirusului, în timp ce Pretoria afirmă că se simte pedepsită şi tratată incorect deoarece cetăţenii săi sunt trataţi ca persona non grata, transmite AFP, citat de Agerpres.

Într-o conversaţie telefonică care a avut loc între secretarul de stat american Antony Blinken şi omologul său sud-african Naledi Pandor, şeful diplomaţiei americane "i-a lăudat pe oamenii de ştiinţă din Africa de Sud pentru identificarea rapidă a variantei Omicron", se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

Antony Blinken a lăudat, de asemenea,"guvernul sud-african pentru transparenţa sa în împărtăşirea acestor informaţii, care ar trebui să servească drept model pentru întreaga lume".

Interdicţiile de călătorie emise de mai multe ţări pentru cetăţenii sud-africani echivalează cu "pedepsirea Africii de Sud pentru secvenţierea sa genomică avansată şi capacitatea sa de a detecta noi variante mai rapid", a deplâns sâmbătă situaţia guvernul sud-african, la două zile după anunţarea descoperirii Omicron.

"Uneori suntem pedepsiţi pentru că suntem transparenţi şi că facem lucrurile repede", a regretat renumitul expert virusolog sud-african Tulio de Oliveira, a cărui echipă a detectat varianta Omicron.

AFP aminteşte că Statele Unite acuză Beijingul că a aşteptat prea mult înainte de a împărtăşi informaţii cruciale despre epidemie, susţinând că o gestionare mai transparentă ar fi putut ajuta la stoparea răspândirii virusului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Te felicitam ca ai facut "the right thing" si acum te pedepsim, iti inchidem granitele pentru urmatoarele 6 luni, pana cand vedem ZERO COVID in tara.

    Aici nu e vorba despre pedeapsa,este vorba despre frica,frica care-a omorat pisica!Este corect ca Africa de Sud si celelalte tari care au aceasta varianta(datorata incidentei mari a cazurilor de HIV-SIDA in aceste zone,in opinia mea),sa-si inchida granitele,sa se termine odata cat de cat cu tavalugul asta de COVID-19.Daca chinezii erau cinstiti(autoritatile chineze fiindca medicii saracii au incercat)nu se ajungea la situatia actuala.China ar fi trebuit sa-si inchida si granitele externe,nu doar pe cele interne,sa ceara ajutor international fiindca suntem oameni si nu ar fi trecut nimeni prin ce am trecut si trecem.Acolo a inceput totul si acolo se va termina.Chinezii nu vor scapa de Covid,oricat ar incerca,veti vedea!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb