Steven van Groningen: "Apetit mai mare pentru creditele corporate"

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 noiembrie 2010

Steven van Groningen, preşedintele "Raiffeisen Bank": "Creditarea este foarte legată de încrederea consumatorilor şi trebuie să mai lucrăm mult la îmbunătăţirea acestui indicator".

Steven van Groningen, preşedintele "Raiffeisen Bank": "Creditarea este foarte legată de încrederea consumatorilor şi trebuie să mai lucrăm mult la îmbunătăţirea acestui indicator".

Dezgheţarea creditării ar putea începe cu societăţile mari, este de părere preşedintele "Raiffeisen Bank", Steven van Groningen. Domnia sa a observat, deja, un apetit mai mare pentru credite în segmentul corporaţiilor. "Apoi, ar trebui să urmeze sectorul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii", a completat şeful instituţiei de credit, fără să precizeze un termen pentru reluarea împrumuturilor către populaţie. Steven van Groningen ne-a spus: "Creditarea este foarte legată de încrederea consumatorilor şi trebuie să mai lucrăm mult la îmbunătăţirea acestui indicator, care rămâne la un nivel scăzut".

Domnia sa consideră că anul 2010 este încă anul cu cele mai multe incertitudini. "Aş fi vrut să pot spune că anul 2010 a fost un an de tranziţie, dar probabil, cea mai bună caracterizare ar fi că a fost şi este încă anul cu cele mai multe incertitudini", a declarat Steven Van Groningen. Domnia sa a subliniat faptul că "Raiffeisen Bank" şi-a păstrat o poziţie solidă în toată această perioadă dificilă, fiind încrezător că banca va avea oportunităţi să-şi întărească poziţia pe piaţa bancară.

Deşi măsurile de austeritate ale Guvernului de reducere a cheltuielilor bugetare, respectiv tăierea salariilor din sectorul public, şi-au pus amprenta pe cererea de credite din partea populaţiei, şeful "Raiffeisen Bank" consideră că încă nu se poate trage o concluzie despre impactul final al acestor reduceri salariale, iar influenţele negative care ar mai putea apărea, sunt ges-tionabile.

În ultima vreme, cele mai multe oferte ale băncilor sunt pentru refinanţarea creditelor. Despre credite noi, încă nu prea poate fi vorba, mai ales având în vedere conflictul dintre instituţiile financiare şi clienţi declanşat de Ordonanţa 50 privind creditele populaţiei.

Odată cu implementarea Ordonanţei de Urgenţă 50/2010, creditele cu dobândă variabilă ale populaţiei trebuie să se raporteze la un indice de referinţă (ROBOR/EURIBOR/ LIBOR sau dobânda de referinţă BNR în funcţie de moneda creditului), la care se adaugă marja fixă a băncii. În plus, o serie de comisioane pe care băncile le aplicau au fost interzise de OUG.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb