STEVEN VAN GRONINGEN, RAIFFEISEN BANK ROMÂNIA: "Românii, pe ultimul loc din UE privind alfabetizarea financiară"

TEONA TOMOIAGĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 noiembrie 2018

Românii sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte alfabetizarea financiară, a declarat, ieri, Steven Van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România, în cadrul conferinţei de lansare a platformei online Money Bistro.

Domnia sa a precizat: "Românii sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte alfabetizarea financiară, doar 22% dintre aceştia putând răspunde corect la întrebările ce măsoară abilitatea de a înţelege concepte financiare precum adminis-trarea riscului, inflaţie sau dobândă bancară".

De asemenea, numărul românilor care folosesc un cont bancar a ajuns, în 2017, la 58%, ceea ce înseamnă că mai bine de jumătate nu digeră concepte legate de educaţia financiară, a susţinut Vladimir Kalinov, vicepreşedintele retail Raiffeisen Bank România, prezent la conferinţă.

Domnia sa a subliniat: "Faptul că unul din trei români a pus bani deoparte în ultimul an e bine, dar ne arată că avem şi o problemă la nivel de societate: o anume incapacitate de a planifica, de a gândi înainte, de a face pasul spre a pune banii la treabă. Cred că, pas cu pas, prin programe de educaţie financiară cum e şi Money Bistro, putem începe să regândim obiceiul de a economisi, procesul de a planifica bugetul personal, a învăţa ingredientele de bază pentru un stil de viaţă financiară sănătos".

Money Bistro este un spaţiu virtual lansat de Raiffeisen Bank, care va prezenta concepte financiare de bază şi va demonta miturile despre bani, sub forma unui serial de zece episoade în care economişti, chefi, jurnalişti, bloggeri şi antreprenori îşi vor împărtăşi experienţele financiare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. El pe ce loc e?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb