Storia: Reşiţa, Oradea, Braşov, Botoşani şi Deva sunt oraşele cu traficul rutier cel mai redus

F.D.
Miscellanea / 30 mai

Storia: Reşiţa, Oradea, Braşov, Botoşani şi Deva sunt oraşele cu traficul rutier cel mai redus

În prezent, Reşiţa, Oradea, Braşov, Botoşani şi Deva sunt oraşele din România cu traficul rutier cel mai redus, în timp ce la polul opus se află Baia Mare, Iaşi, Buzău, Bucureşti şi Suceava, unde traficul este cel mai intens comparativ cu cel din oraşele analizate în cadrul indexului T.R.A.I., realizat de Storia - platforma cu anunţuri imobiliare lansată de OLX.

La capitolul cartierelor cu cel mai redus trafic rutier se regăseşte cartierul Recita din Reşiţa, cu un scor de 100 de puncte, singurul din platformă cu punctaj maxim. În ceea ce priveşte Capitala, cartierul cu cel mai redus trafic din Bucureşti conform datelor platformei din acest moment este Pădurea Băneasa, cu un scor de 72,8 puncte.

Indexul poate fi accesat pe trai.storia.ro şi este instrumentul care adună date din surse locale şi ştiinţifice pentru a putea oferi cele mai relevante informaţii tuturor celor care sunt în căutarea oraşului sau cartierului potrivit. Pe de-o parte, indexul include date obiective, preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, Storia şi măsoară o serie de factori cheie (Trafic, Repere, Calitatea aerului şi Imobiliarele - preţul pe metru pătrat) pe care, ulterior, îi transpune într-un scor reprezentativ pentru oraşele sau cartierele României. Iar pe de altă parte, în secţiunea "Vocea Cartierelor", indexul prezintă date subiective preluate de la locuitorii din cartierele incluse pe platformă.

"Conform datelor din indexul T.R.A.I. construite pe baza informaţiilor din Google Traffic, în cartierele centrale traficul tinde să fie intens, în timp ce în cartierele de la periferie traficul poate fi mai redus. Totuşi, există o particularitate: dacă aceste cartiere rezidenţiale sunt situate spre periferie, traficul poate fi la fel de problematic ca în zonele centrale. De asemenea, se observă că traficul este mai redus în weekenduri, iar cea mai aglomerată zi a săptămânii pare să fie vinerea. Analizând traficul în funcţie de zilele săptămânii, nu am identificat un tipar specific care să fie evident - acest lucru depinde de configurarea urbanistică a oraşului (câmpie, deal, munte), de condiţiile meteorologice (zăpadă, ploaie, senin), de amplasamentul geografic şi de prezenţa unei centuri ocolitoare, de tranzit. De exemplu, traficul este mai intens în Giurgiu în timpul verii, comparativ cu restul anului, din cauza rolului său de punct de frontieră spre Balcani. În Cluj-Napoca, de asemenea, traficul este cel mai intens în luna august, când oraşul găzduieşte diverse festivaluri", a declarat Monica Dudău, Marketing Manager Storia & OLX Imobiliare.

Cum este traficul rutier din Capitală

Conform indexului T.R.A.I., secţiunea "Trafic" se interpretează în felul următor: cu cât scorul se apropie de 100, cu atât traficul este mai redus în cartierul sau oraşul selectat. Indicele afişează date exacte despre circulaţia rutieră şi viteza de deplasare, în raport cu viteza maximă legală admisă în zonă.

Zonele din Bucureşti în care traficul este mai redus, conform indexului T.R.A.I. sunt: Pădurea Băneasa (72,8 puncte), Uranus (27,7), Primăverii (24,9), urmate de Regie (19,8) şi 13 Septembrie (14,6). La polul opus, printre cartierele în care traficul este cel mai intens se numără Piaţa Romană (scor 0), Cartierul Evreiesc (3), Centrul Istoric (3,7), urmate de Cartierul Francez (4) şi Piaţa Victoriei (4,3).

Care sunt oraşele în care traficul rutier este mai redus VS. oraşele cu trafic intens

Oraşul Reşiţa se află în prezent pe primul loc în topul oraşelor cu cel mai redus trafic dintre oraşele analizate pe platforma trai.storia.ro, cu un scor de 43,8 puncte, urmat de Oradea (40,4), Braşov (39,1) şi Botoşani (38). De asemenea, în topul celor 10 oraşe de pe platformă în care traficul este mai redus se regăsesc şi Deva (36,8), Alba Iulia (37,4), Drobeta-Turnu Severin (35,6), Arad (36,9), Giurgiu (39,7) şi Slatina (32,3)

La polul opus, Baia Mare este oraşul în care traficul este cel mai aglomerat comparativ cu traficul din celelalte oraşe regăsite pe platformă, obţinând un punctaj de doar 12,3. Următoarele oraşe cu cel mai intens trafic sunt Iaşi (15,4), Buzău (18) şi Bucureşti (18,3), dar şi Suceava (21,6), Galaţi (23,2), Timişoara (25,2), Satu Mare (25,4), Brăila (26,3) şi Zalău (26,3).

Care sunt cartierele în care traficul rutier este mai redus VS. cartierele cu trafic intens

La momentul actual, cartierul Recita din Reşiţa este singurul cartier din platformă care a obţinut scorul maxim de 100 de puncte la indicatorul "Trafic", ceea ce ilustrează că în acest cartier traficul este cel mai redus. Cartierul Teleajen din Ploieşti este pe locul doi în top, cu un scor de 98,3 puncte, urmat de cartierele Bartolomeu Nord din Braşov (93,4), Bărăbanţ din Alba Iulia (81,7) şi de Pădurea Băneasa din Bucureşti (72,8). De asemenea, următoarele cinci cartiere din topul cartierelor cu traficul cel mai redus sunt cartierul Albert din Ploieşti (67), Bordei din Craiova (66,2), Podeni din Târgu Mureş (65), cartierul Viile Dealul Mic din Târgu Mureş (62,8) şi Someşeni din Cluj Napoca (59,7).

Primele trei cartiere cu cel mai intens trafic dintre cele analizate sunt din Bucureşti, respectiv: Piaţa Romană (scor 0), Cartierul Evreiesc (3) şi Centrul Istoric (3,78). Următoarele cartiere cu trafic aglomerat sunt: Tipografilor din Timişoara (3,9), Cartierul Francez (4), Piaţa Victoriei (4,3) şi Gara de Nord (5) din Bucureşti, urmate de Centru din Ploieşti (6,11), Dorobanţi din Bucureşti (6,19) şi Zorilor din Cluj-Napoca (9,3).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Solicitam domnului Burduja sa cuprinda in programul sau apartia unei arii din centrul orasului capitala Bucuresti care sa fie integral transformat in oaze de liniste fara masini totul oferit pietonilor .In acest fel se opreste si agitatia din restul capitalei cetateanul nemai dorind sa plece pina la mall cu masina proprietate personala .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb