STRABAG celebrează primul zbor din noul terminal T4 al Aeroportului Iaşi

T.B.
Companii / 29 martie

STRABAG celebrează primul zbor din noul terminal T4 al Aeroportului Iaşi

STRABAG, grup european de tehnologie pentru servicii de construcţii şi în materie de inovaţie în industria construcţiilor, prin subsidiara sa din România, celebrează finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internaţional Iaşi, la timp pentru startul zborurilor în spaţiul aerian Schengen, se arată într-un comunicat al STRABAG, remis redacţiei. Proiectul, evaluat la aproximativ 65,6 milioane de euro, a fost realizat în 16 luni - 4 luni pentru proiectare şi alte 12 luni construcţia propriu-zisă. Construcţia terminalului T4 reprezintă pentru STRABAG o realizare importantă pentru că dă masura valorii sale de constructor de construcţii civile capabil să-şi asume proiecte de mare complexitate şi pe care le finalizează în termenul asumat. Pe întreaga durată a lucrărilor, STRABAG, alături de subcontractanţii săi, a mobilizat o forţă de muncă de aproximativ 600 de profesionişti, se arată într-un comunicat al companiei.

Finalizarea lucrărilor în intervalul de timp asumat - 16 luni (4 luni pentru proiectare şi 12 luni de execuţie) - demonstrează angajamentul STRABAG de a livra proiectele la timp. Folosirea proceselor digitale BIM (Building Information Modelling) şi LEAN. Construction ca practici inovatoare care subliniază poziţia de lider a companiei în domeniul tehnologiei în industria construcţiilor, informează sursa.

Potrivit comunicatului, "Am construit la Iaşi unul dintre cele mai moderne aeroporturi, acum al doilea ca mărime din ţară. Clientul nostru s-a putut baza pe experienţa noastră vastă în gestionarea proiectelor complexe şi pe practicile inovatoare, cum ar fi metodele LEAN şi BIM (Building Information Modelling). Toate aceste au crescut eficienţa execuţiei şi acurateţea muncii noastre, asigurând integrarea tuturor proceselor de construcţie." - Johann Poelzl, Technical Managing Director, Construcţii Civile la STRABAG România.

Noul terminal este proiectat să primească până la 3,5 milioane de pasageri pe an şi aduce o capacitate sporită şi o procesare simplificată a pasagerilor în timpul orelor de vârf - până la 950 de pasageri pe oră, precizează sursa.

Pentru noul terminal T4 STRABAG a construit şi instalat 20 de birouri check-in, 12 sisteme self check-in, 14 porţi de îmbarcare, şase filtre de securitare, trei aviobridge-uri, un salon VIP şi unul de business, spaţii pentru activităţi comerciale şi alte spaţii conexe. Proiectul a inclus, de asemenea, reconfigurarea drumurilor de acces la aeroport şi creşterea capacităţii de parcare la sol de la 350 la 600 de locuri de parcare. La acestea se adaugă şi construcţia unui parc fotovoltaic, se mai arată în comunicat.

Terminalul T4 se întinde pe mai mult de un hectar, este dezvoltat pe trei niveluri şi adaugă o suprafaţă totală de peste 31.000 metri pătraţi la infrastructura aeroportului. Perfect integrat cu terminalul existent, noul terminal va găzdui zboruri internaţionale, permiţând o mai bună organizare atât a zborurilor interne, cât şi a celor externe între terminalele existente, ceea ce duce la optimizarea operaţiunilor aeroportuare. De pe noul terminal vor fi operate zborurile în ţările din spaţiul Schengen, precum şi zborurile interne, potrivit companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb