Stratan, Ropepca: "Diferenţele de presiune din reţeaua de gaze, piedică pentru interconectări"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 29 octombrie 2015

România nu se poate interconecta cu nicio ţară pentru transportul de gaze naturale, din cauza diferenţelor mari de presiune, a declarat Artur Stratan, preşedintele Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (Ropepca).

Domnia sa a explicat, citat de Agerpres: "Un pilon important al Uniunii Energetice Europene este integrarea regională şi interconectivitatea. Aici România va avea de lucrat foarte mult pentru că, în momentul de faţă, nu ne putem interconecta cu statele vecine din cauza diferenţelor mari de presiune. De exemplu, reţeaua din Ungaria operează la o presiune mult mai mare decât cea din România şi pentru a putea realiza fizic export de gaze naturale din România în Ungaria ar trebui să ne facem un upgrade la reţeaua naţională de transport de gaz natural. Asta înseamnă staţie de compresoare, care costă destul de mult. Acelaşi lucru va fi valabil şi pentru interconectarea cu Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria".

Artur Stratan consideră că România poate deveni un jucător important pe piaţa de gaze dacă se confirmă rezervele din Marea Neagră. Atunci ţara noastră va putea "dicta" preţul gazelor în regiune.

Domnia sa a ţinut să precizeze că bazinele sedimentare sunt acoperite în proporţie de 10% cu tehnologie modernă seismică 3D: "Compania Prospecţiuni a făcut un studiu. S-ar putea ca cifrele să şocheze, un pic. Societatea a ajuns la concluzia că doar 10% din suprafaţa totală a bazinelor sedimentare din România este acoperită cu tehnologie modernă, adică seismică 3D. Marea Nordului, de exemplu, este acoperită în totalitate".

Reprezentantul ROPEPCA susţine că ţara noastră are nevoie de miliarde de dolari pentru a descătuşa potenţialul de hidrocarburi şi că investiţiile vor fi realizate dacă vom avea un cadru fiscal atractiv.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb