Strategia lui Trump privind Huawei va aduce pierderi ţării sale

F.A.
Internaţional / 9 septembrie 2020

Strategia lui Trump privind Huawei va aduce pierderi ţării sale

Cele mai recente acţiuni ale Statelor Unite de a îngrădi ascensiunea Huawei, cea mai mare companie de tehnologie din China, au intrat în vigoare. Anunţate în luna mai de administraţia lui Donald Trump, acestea au ca scop folosirea unor lacune legislative pentru a împiedica gigantul telecomunicaţiilor să poată achiziţiona semiconductori fabricaţi în SUA, componente vitale pentru activitatea sa de bază. Beijingul a promis să ia "toate măsurile necesare" pentru a proteja interesele firmelor chineze, deşi o soluţie eficientă va lua ceva timp. Casa Albă poate resimţi o victorie de moment, dar încercarea de a-şi zdrobi rivalul într-un astfel de mod este contraproductivă, arată o analiză publicată pe www.scmp.com.

Aceasta subliniază că Huawei, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume şi cel mai important furnizor de tehnologie mobilă 5G, are un apetit uriaş pentru cipuri, piese şi software, iar companiile americane sunt furnizori importanţi. Această poziţie a transformat firma într-o ţintă a eforturilor administraţiei Trump de a diminua puterea şi influenţa Beijingului, iar compania a fost acuzată că reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale prin presupus furt de proprietate intelectuală şi spionaj dictat de stat. Deşi nu au fost prezentate dovezi, au fost aplicate sancţiuni din ce în ce mai dure, iar cele mai recente implică interzicerea furnizării de cipuri fără licenţă specială şi punerea pe lista neagră a 38 de filiale Huawei din 21 de ţări. Paşii sunt susceptibili de a provoca daune financiare pe termen scurt şi de a afecta lanţurile de aprovizionare şi, probabil, pierderea unor pieţe, dar este puţin probabil să omoare compania.

Firma are un stoc de cipuri din import care o va ţine până anul următor şi lucrează cu companii străine în încercarea de a dezvolta componente care să nu conţină tehnologii dezvoltate în SUA. Dar chiar dacă China împinge dezvoltarea industriei proprii de semiconductori, se va confrunta cu obstacole majore. Cei mai importanţi jucători în software-ul pentru dezvoltarea cipurilor sunt americani şi controlează aproximativ 90 la sută din piaţă. Totuşi, Huawei este hotărâtă să reuşească şi are resurse considerabile de cercetare şi dezvoltare, aşa că în loc să oprească competitorii, Trump accelerează procesul prin care chinezii îşi dezvoltă forţele proprii, mai arată sursa citată.

Acţiunile sale dăunează, de asemenea, în mod direct intereselor americane. Cele 1.200 de firme americane care sunt furnizori Huawei şi-au redus afacerile, iar dezvoltarea 5G va fi încetinită. Dar atacarea Huawei şi a altor companii chineze de tehnologie ar putea face, de asemenea, China mai puţin deschisă către lume. Acestea sunt printre cele mai mari multinaţionale ale naţiunii, cu un număr mare de personal străin şi birouri din străinătate. Chinezii care lucrează pentru astfel de firme sunt expuşi la idei şi influenţe externe, elemente vitale pentru o mai bună înţelegere a lumii şi îmbunătăţirea statutului internaţional al Chinei. Cu cât SUA forţează mai mult nota, cu atât mai mare va fi ascensiunea naţionalismului chinez şi va creşte rezistenţa la reformele economice şi la schimbare. Trump vrea să obţină o victorie, dar strategia sa va aduce, în schimb, pierderi pentru ţara sa.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb