Studiourile de la Hollywood vor scoate la vânzare 75 de filme pe Blu-ray Disc next-generation, în Japonia

Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 30 august 2006

Mai multe studiouri de la Hollywood au anunţat că vor scoate la vânzare 75 de filme pe Blu-ray Disc next-generation, în Japonia, la finele anului curent, informează Rompres. Companiile de film printre care Walt Disney Co., Sony Pictures Entertainment, Paramount Pictures, Warner Bros. şi 20th Century Fox au anunţat la o conferinţă de presă din Tokyo că vor scoate la vânzare 75 de filme pe Blu-ray Disc next-generation, în Japonia, filme printre care "Codul Da Vinci" de la Sony Pictures şi "Puiul mic" de la Walt Disney.

Ambele tehnologii promit o capacitate de stocare şi o calitate a imaginii video mult superioare actualelor DVD-uri. Suporterii Blu-ray susţin că acesta are o capacitate de stocare mai mare, în timp ce firmele care sprijină HD-DVD consideră că acest format este mai ieftin şi mai compatibil cu actuala tehnologie de producţie a DVD-urilor. Formatul care va deveni următorul standard pentru DVD va aduce firmei deţinătoare importante beneficii din vânzarea de licenţe.

Formatul Blu-ray este în competiţie cu formatul HD DVD. Blu-ray este susţinut de Sony Corp., Matsushita Electric Industrial Co., care fac produse sub mărcile Panasonic, Sharp Corp., Hitachi şi Pioneer Corp., în cazul companiilor nipone, fiind susţinut şi de Samsung Electronics Co., Apple Computer Inc. şi Dell Inc. HD DVD este susţinut de producătorii de electronice Toshiba Corp. şi NEC Corp., precum şi de Intel Corp. şi Microsoft Corp.

Printre studiourile de film, Warner şi Paramount au anunţat că vor face filme pe DVD-uri de ambele formate, acordând Blu-ray-ului aproximativ 80 de procente din piaţa globală. Universal a anunţat că va face filme pe HD DVD.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb