STUDIU AMADEUS: Îmbunătăţirea proceselor financiare, esenţială pentru creşterea performanţelor companiilor aeriene

Adina Lateş
Companii / 3 noiembrie 2015

Fluidizarea proceselor financiare este esenţială pentru companiile aeriene, reliefează studiul realizat Frost & Sullivan şi comandat de Amadeus. Lecţiile învăţate în alte industrii (cum ar fi de comerţul sau serviciile bancare) pot fi aplicate şi aduce îmbunătăţiri substanţiale ale proceselor financiare ale companiilor aeriene, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Conform sursei citate, industria aeriană se confruntă cu o serie de provocări atunci când vine vorba de managementul financiar, inclusiv identificarea surselor de venituri, fluxurile de venituri complexe, raportarea fiscală şi respectarea reglementărilor de pe mai multe pieţe. În plus, procesele financiare sunt abordate încă prin metode tradiţionale, fiind clar aşadar, că managementul financiar rămâne un domeniu ce are nevoie de inovare.

În acest context, un nou raport publicat de curând, elaborat de compania de consultanţă Frost & Sullivan şi comandat de Amadeus, evidenţiază o întreagă paletă de oportunităţi pentru companiile aeriene în ceea ce priveşte creşterea atât a vânzărilor cât şi a câştigurilor nete, prin integrarea proceselor financiare, creşterea gradului lor de automatizare şi utilizarea intensivă a instrumentelor de analiză predictivă.

Printre principalele constatări ale studiului se menţionează că directorii financiari ai companiilor aeriene se confruntă astăzi cu o serie de provocări, cum ar fi pierderea unor venituri potenţiale. Aceste pierderi pot ajunge la 3% din venituri. S-a observat, totodată, o integrare mai bună a proceselor financiare ar putea spori veniturile cu până la 1,5 milioane USD pe an pentru o companie aeriană de dimensiuni medii.

"Adaptarea la noile metode de plată, cum ar fi Bitcoin, va fi un imperativ pentru a asigura competitivitatea. Mai mult, tehnologia Blockchain ar putea avea un impact revoluţionar asupra contabilităţii, constituind o placă turnantă unică, sigură şi transparentă la nivel mondial. Mai mult, îmbunătăţirile proceselor de decontare dintre companiile aeriene ar reduce costurile la nivelul industriei cu aproximativ 500 de milioane de USD anual, în cazul în care companiile adoptă aceleaşi instrumente şi standarde. Managementul financiar mai bun se va dovedi în cele din urmă un factor de dezvoltare a produselor liniilor aeriene, conducând la îmbunătăţirea experienţei clienţilor şi la fidelizarea acestora", se mai arată în studiul realizat de Amadeus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb