Studiu: Care este impactul folosirii aparatului de aer condiţionat asupra facturii de energie

R.S.
Comunicate de presă / 8 iulie

Studiu: Care este impactul folosirii aparatului de aer condiţionat asupra facturii de energie

Circa 64% dintre români consideră ca fiind foarte importantă economia de energie legată de utilizarea sistemului de răcire din locuinţă pe durata sezonului cald, pentru a diminua astfel impactul asupra facturii la energie, însă doar puţin peste 19% se gândesc serios să schimbe, în următorul an, actualul sistem cu unul eficient energetic, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, acestea sunt câteva dintre concluziile unei cercetări sociologice realizate pentru platforma despre-energie.ro, un proiect susţinut de companiile Delgaz Grid şi E.ON.

Întrebaţi despre impactul costului cu climatizarea în factura de electricitate, peste 26% dintre participanţii la studiu consideră că acesta este unul foarte mare, dar cei mai mulţi, respectiv 63%, îl văd moderat.

Aproape 49% dintre cei chestionaţi estimează că, în sezonul de vară, utilizarea aparatului de aer condiţionat are un impact cuprins între 10% şi 30% în factura de electricitate, iar 19% au considerat că aceste costuri au o pondere între 30% şi 50%.

Interesant de remarcat este faptul că aproape 75% dintre români ar fi dispuşi să investească în achiziţionarea unui echipament de climatizare prietenos cu mediul, eficient energetic, mai ales dacă ar exista condiţii ca acesta să fie alimentat cu energie verde, provenită de la un sistem de panouri fotovoltaice. Cu toate acestea, spun 60% dintre ei, preţul unor astfel de aparate este de natură să limiteze punerea în practică a iniţiativei, se menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, peste 36% dintre cei chestionaţi nu ştiu dacă aparatele de aer condiţionat au un impact negativ asupra mediului, în vreme ce 40% consideră că acestea nu au nicio influenţă negativă.

Majoritatea participanţilor la cercetarea sociologică (55%) au indicat că aparatele AC pe care le au acasă au o vechime de până la cinci ani, iar aproape 30% au spus că sistemele lor au fost montate în urmă cu cinci până la zece ani. Există încă în funcţiune numeroase instalaţii AC care au o vechime între 15 şi peste 20 de ani (5,5% dintre respondenţi).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb