STUDIU EY: Apetitul pentru tranzacţii în domeniul tehnologiei va reveni în 2023

S.B.
Companii / 12 decembrie 2022

Apetitul pentru tranzacţii în domeniul tehnologiei va reveni în 2023

Confruntate cu o inflaţie ridicată, o criză energetică şi o scădere a încrederii consumatorilor, companiile de tehnologie au ca mare oportunitate în 2023 să adopte strategii active de fuziuni şi achiziţii (M&A) - potrivit raportului anual EY -Top 10 oportunităţi pentru companiile de tehnologie în 2023.

Chiar dacă evaluările sunt pe scădere, apetitul pentru tranzacţii este estimat să revină anul viitor. Acest lucru este susţinut de un studiu recent al EY , care constată că 72% dintre respondenţii din rândul directorilor generali din sectorul tehnologic intenţionează să realizeze fuziuni şi achiziţii în următoarele 12 luni, comparativ cu 59% din executivii din alte sectoare.

Iulia Bratu, Partener, Head of Lead Advisory, EY România: "Tehnologia a fost sectorul nr. 1 pentru fuziunile şi achiziţiile din România în 2022, reprezentând aproximativ 20% din numărul total de tranzacţii şi fiind determinat în principal de tranzacţiile inbound. În plus, tehnologia este sectorul lider în ceea ce priveşte activitatea de M&A pentru perioada cumulată 2018 - 2022. În timp ce valorile tranzacţiilor rămân în mare parte nedivulgate, tendinţa istorică puternică şi aşteptările că activitatea globală va creşte în 2023, nu pot decât să indice o perspectivă pozitivă pentru România."

Transformarea lanţului de aprovizionare

Îmbunătăţirile din lanţul de aprovizionare din ultimii ani au fost zădărnicite de o deteriorare a climatului politic, economic şi financiar. Pentru companiile din domeniul tehnologiei, pe locul al treilea în clasamentul priorităţilor din acest an se află reducerea dependenţei de zonele geografice instabile din punct de vedere geopolitic, prin dublarea localizării. Un procent de 78% dintre respondenţii din rândul executivilor din domeniul tehnologiei spun că plănuiesc să îşi decupleze lanţul de aprovizionare - inclusiv nearshoring şi reshoring.

Păstrarea celor mai bune talente

Construirea unei strategii agile privind resursa umană se află pe poziţia a noua în clasamentul priorităţilor organizaţiilor din tehnologie. Până acum câteva luni, cea mai mare provocare privind forţa de muncă pentru companiile din domeniul tehnologiei era "Marea demisie". Impulsionaţi de o reaşezare a priorităţilor de lucru în timpul pandemiei COVID-19, 56% dintre angajaţii respondenţi din acest sector au indicat că se gândeau să îşi părăsească actualul loc de muncă în căutarea unui salariu mai mare, a unor oferte financiare mai bune şi a unor noi oportunităţi de carieră. În prezent, sectorul nu se confruntă doar cu lipsa de talente pentru a alimenta creşterea pe termen lung, ci şi cu îngheţarea angajărilor şi runde de concedieri, ca răspuns la incertitudinea economică.

Raportarea privind sustenabilitatea şi edge computing

Studiul evidenţiază, de asemenea, că practicile sustenabile de mediu (poziţia a patra în topul priorităţilor) vor avea un impact asupra sectorului tehnologic în 2023. Acesta va fi mult mai important decât în anii precedenţi, pe măsură ce companiile vor fi nevoite să se adapteze pentru a se conforma reglementărilor care vor veni privind dezvăluirea informaţiilor în legătură cu emisiile şi riscurile legate de schimbările climatice. Nou intrat în topul prioriţăţilor, pe poziţia a şaptea, este potenţialul ca edge computing să ajungă la maturitate în următoarele 12 luni, pentru acele companii care sunt dispuse să investească în noi arhitecturi IT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb