Studiu: Firmele de private equity îşi vor concentra investiţiile în tehnologie şi producţie

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 iulie 2017

Firmele de private equity îşi vor concentra investiţiile în companiile româneşti din domeniul tehnologiei, producţiei şi serviciilor, relevă datele unui studiu realizat de Deloitte, dat luni publicităţii.

"Cred că rezultatele macroeconomice bune într-un număr mare de ţări din regiune (tendinţă care ne aşteptăm să continue) sunt un bun indicator al existenţei unor oportunităţi, dar şi un stimulent pentru firmele mari de private equity să se orienteze către regiune şi să îşi continue investiţiile aici. Cred că vom vedea firmele de private equity concentrându-şi investiţiile în companii româneşti din domeniul tehnologiei, producţiei şi serviciilor. Cu siguranţă, companiile controlate în prezent de fondurile de investiţii vor continua să achiziţioneze afaceri mai mici din regiune, lucru care va accelera activitatea de M&A (fuziuni şi achiziţii - n. r.) şi mai mult. Atâta vreme cât lichiditatea în exces este în continuare un fapt, mă aştept ca fondurile de investiţie să devină şi mai active în a identifica companii cu potenţial care să genereze o creştere semnificativă în viitor", a declarat Radu Dumitrescu, partener Deloitte România, conform Agerpres.

Conform studiului Deloitte Central Europe Private Equity Confidence Survey, declinul activităţii de private equity în perioada post-Brexit pare a fi mai degrabă o pauză decât o paralizie, în special în Europa Centrală, unde activitatea de la sfârşitul anului trecut a pus din nou regiunea pe radarul investitorilor.

"Acest lucru se datorează unui număr ridicat de tranzacţii (inclusiv exit-uri) înregistrate, tendinţa fiind în creştere: aproape jumătate dintre respondenţi (47%) se aşteaptă la o creştere a activităţii de tranzacţionare, faţă de numai o treime înregistrată cu şase luni în urmă. Apetitul pentru tranzacţii este puternic, 63% dintre respondenţi fiind mai interesaţi să cumpere decât să vândă în lunile următoare. Optimismul de pe piaţă şi puterea economică merg mână în mână, iar rezultatele studiului reflectă acest lucru: 16% dintre respondenţi se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei economice din regiune în lunile următoare, dublu faţă de acum şase luni", menţionează sursa citată.

Potrivit acesteia, unul din zece respondenţi se aşteaptă la o deteriorare a condiţiilor faţă de 30% în octombrie 2016.

"Performanţa economică generează încredere, iar creşterea recentă a PIB, la nivel regional, se traduce în optimism, astfel că numărul celor care se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei de pe piaţă s-a dublat (16%), iar cei care se aşteaptă la o deteriorare a contextului economic din regiune a scăzut cu două treimi (10%)", a spus Dumitrescu.

Studiul arată că liderii pieţei continuă să fie cei mai competitivi din regiune, cu toate că percepţia din piaţă se schimbă, iar companii de mărime medie ţintesc aceeaşi piaţă. 42% dintre respondenţi se aşteaptă ca acest segment să fie cel mai competitiv din punct de vedere al investiţiilor în lunile care urmează, mai mult decât dublu faţă de sondajul precedent (20%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb