STUDIU ING BANK: Aproape doi din cinci români nu au bani rămaşi în buzunar la sfârşitul lunii

S.B.
Bănci-Asigurări / 21 aprilie 2022

Aproape doi din cinci români nu au bani rămaşi în buzunar la sfârşitul lunii

Un studiu realizat de Ipsos pentru ING Bank arată că 39% dintre români rămân fără bani până la sfârşitul lunii. Asta în timp ce 28% economisesc mai puţin ori s-au oprit din economisire cu totul din cauza preţurilor în creştere. Mai mult, 16% au declarat că au scos bani din unul sau mai multe conturi de economii în ultimele 12 luni.

Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement ING Bank: "Studiul realizat în parteneriat cu cei de la Ipsos ne arată că românii au tendinţa să intre în economiile lor pentru a face faţă cheltuielilor curente. De asemenea, studiul ne indică o încetinire a numărului de clienţi care încep să economisescă deşi ne aflăm sub media europeană la acest capitol. Pe de-o parte, românii au nevoie de instrumente de economisire care să fie motivante, flexibile şi uşor de accesat. De aceea, Depozitul Bonus a revenit în oferta noastră cu dobanda tentantă de 3% pentru economiile noi în lei, iar dobanda contului ING Economii devine 0,75% începind cu 1 mai. Pe de altă parte, este necesară continuarea iniţiativelor de sprijin şi educaţie pentru sănătate financiară aşa cum sunt Cât ai spune leu şi Banometru în cazul ING."

Pentru a sustine economisirea, ING Bank anunţă creşterea dobânzii acordate pentru conturile de economii în lei la 0,75% pe lună. Această măsură se adaugă relansării Depozitului Bonus în ING Home'Bank anunţată săptămâna trecută, cu o dobândă de 3% în primele 4 luni pentru conturile deschise în perioada aprilie-mai 2022. După cele 4 luni, dobânda revine la nivelul aferent contului ING Economii din acel moment. Cei care doresc să economisească pot accesa aceste instrumente de economisire fie 100% online din ING Home'Bank, fie printr-o vizită în reţeaua ING Office.

Pe fondul inflaţiei, aproape jumătate dintre romani spun că sănătatea lor financiară a fost afectată în ultimul an, iar 40% simt că se află în urmă cu finanţele personale. În ceea ce priveşte felul în care văd românii evoluţia situaţiei financiare în gospodăriile lor, părerile sunt împărţite. 34% spun că se va înrăutăţi în următoarele 12 luni, în timp ce 36% susţin că situaţia lor va rămâne aceeaşi.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. nu am incredere in datele ING de la Ipsos ... e mult prea optimist

    procentul celor fara bani la final de luna e mult mai inalt... cred ca cei de la Ipsos nu si-au facut treaba bine cand au executat sondajul ...  

    1. Banchere,esti pe dinafara de data asta.Romania este o tara a paradoxurilor.Masini bara la bara, oriunde te-ai uita (asta in ciuda exploziei preturilor la carburant).Du-te de curiozitate sa vezi dupa Paste tomberoanele pline de mancare aruncata.Supermarketurile gem la propriu de clienti cu cosurile pline.Io demult nu mai cred in sondajele astea.Cum nu cred nici ca mai lucreaza cineva in tara asta, NUMAI pentru salariul minim pe economie,fara ceva adaosuri la negru din partea patronilor.Ase ca sa ai un Paste fericit si mai vorbim.

      buna Alice,

      nu , nu sunt pe dinafara.  

      Dimpotriva :) e posibil prin natura muncii sa am acces la date care nu apar in presa (ex: dinamica lunara/anuala a creditelor si depozitelor, volume salariale rulate in conturi de clienti si dinamica lor - scadere sau urcare, etc).  

      Inteleg ce zici.  

      Ramane sa mai vedem.  

      p.s. Creditul de consum e la cote ametitoare... apropo de masinile bara la bara si restul... Eu urmaresc curios unde se va produce break-point-ul generat de urcarea dobanzilor (din diverse cauze: ex: razboi langa noi sau altceva) 

      uite Alice o informatie fierbinte special pentru tine ...

      daca iti zic ca petrolul la anul sare de 200 $ / barilul WTi (crude oil) si zboara spre 220-230 $ /baril , ma crezi? ....  

      ia vezi tu care poate fi impactul pe consumismul pronuntat prin supermarketuri sau impactul pe masinile bara la bara (in parcari, la momentul respectiv) :)) .....  

      te-am pupat, mai vb! :)  

      si americanii se plimba bara la bara dar tot datori vanduti raman.

      apropos unde sunt stirile cu oameni cu cosurile pline ce povesteau despre festinurile de paste ? 

      stirile in care romanii erau "mustrati" ca prea se imbuiba de sarbatori :D 

      anul asta mai lejer se pare, mai mult post :D 

      daca barilul ajunge 200$ apoi inseamna ca verzii au ajuns la conducerea lumii 

      "daca barilul ajunge 200$ apoi inseamna ca verzii au ajuns la conducerea lumii "

      concluzia nu are suport total din asumptie.

      vor fi mai multe conditii luate in seama dar nu le amintesc aici ca iar se activeaza detractorii care se iau de sufletul si viata mea ca bag informatii din viitor (gratis! desi informatia e "noul petrol" al lumii ! )  

    E saracie mare in Romania....E jale...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb