STUDIU IRES:  Românii vor ca aplicaţiile de mobilitate urbană să existe în continuare

M.I.
Miscellanea / 27 februarie 2019

Românii vor ca aplicaţiile de mobilitate urbană să existe în continuare

Cel mai recent studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) arată că 100% dintre utilizatorii de aplicaţii de mobilitate urbană vor ca acestea să existe în continuare pe piaţa locală. Românii arată un interes crescut pentru aplicaţiile de mobilitate urbană, utilitatea acestora fiind apreciată de 98% dintre respondenţi. În prezent, există peste 2,5 milioane de utilizatori ale aplicaţiilor de mobilitate. Principalele avantaje pentru care utilizatorii chestionaţi consideră utile aplicaţiile mobile sunt: eficienţa, rapiditatea, siguranţa, calitatea serviciilor şi evaluarea comportamentului şoferului, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Aproximativ 80% dintre românii care folosesc aplicaţiile mobile de transport urban consideră că procesul de găsire a unei maşini ar fi mult îngreunat dacă acestea nu ar mai exista pe piaţa din România.

Conform datelor colectate de IRES, 96% din respondenţi sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de aplicaţia Clever, liderul de piaţă pe segmentul aplicaţiilor de mobilitate urbană cu peste 1 milion de utilizatori.

Andrei Frunză, General Manager Clever, a declarat: "Suntem mândri că rezultatele studiului ne confirmă munca pe care o depunem de 7 ani pentru a moderniza şi eficientiza transportul urban. Ne bucurăm că şi în anul 2019, Clever a rămas aplicaţia din topul preferinţelor românilor. Pentru noi opinia utilizatorilor rămâne cel mai important indice pentru calitatea serviciului oferit. Acest lucru ne motivează şi mai mult să continuăm investiţiile strategice pentru a oferi soluţii eficiente de mobilitate pentru oraşele din România şi utilizatorii platformei. Credem că transportul trebuie să fie accesibil tuturor, prin eficienţa şi rapiditatea de a comanda o maşină, dar şi din perspectiva preţului. De aceea oferim reduceri semnificative pentru călătorii şi încurajăm plata cu cardul. Ambiţia Clever este de a reduce timpul de aşteptare la sub 1 minut pentru fiecare comandă lansată în aplicaţie. Contăm în continuare pe sprijinul utilizatorilor şi pe cel al autorităţilor de a asigura un cadru propice pentru dezvoltarea soluţiilor de mobilitate urbană în România".

Rezultatele studiului IRES vin în completarea studiului MKOR Consulting realizat în perioada iunie-iulie 2018 care confirmă faptul că aplicaţiile mobile reprezintă metoda preferată de locuitorii marilor oraşe din România pentru a comanda un taxi. Conform studiului MKOR Consulting, 76% dintre românii care aleg să se deplaseze cu taxiul apelează la aplicaţiile de mobilitate urbană. Interesul românilor pentru aplicaţiile mobile de transport este demonstrat şi de frecvenţa cu care aceştia aleg să comande o maşină prin intermediul unei astfel de aplicaţii, mai informează comunicatul citat.

Potrivit aceluiaşi studiu, 43% dintre locuitorii marilor oraşe din România comandă o maşină prin aplicaţii mobile de câteva ori pe lună, 31% de câteva ori pe săptămână şi 11% zilnic.

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 şi aplicat pe un eşantion reprezentativ din principalele 6 oraşe din ţară (Bucureşti-Ilfov, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb