Cercetările efectuate de oamenii de ştiinţă sud-africani sugerează că infecţia cu Omicron sporeşte imunitatea neutralizantă împotriva variantei Delta a coronavirusului, transmite Reuters, conform HotNews.ro.
Studiul, care nu a fost evaluat încă de cercetători independenţi, a constatat că persoanele infectate cu Omicron, în special cele care au fost vaccinate, au dezvoltat o imunitate sporită împotriva variantei Delta.
La analiză au participat 33 de persoane vaccinate şi nevaccinate care au fost infectate cu varianta Omicron în Africa de Sud.
În timp ce autorii au constatat că neutralizarea contra Omicron a crescut de 14 ori la 14 zile de la infectare, aceştia au constatat, de asemenea, că a existat o creştere de 4,4 ori a acţiunii neutralizante contra variantei Delta, notează sursa citată.
"Creşterea neutralizării variantei Delta la persoanele infectate cu Omicron poate avea ca rezultat scăderea capacităţii variantei Delta de a reinfecta aceste persoane", au declarat cercetătorii.
Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, a scris ieri pe Twitter că, dacă Omicron a fost mai puţin patogen, aşa cum arată experienţa sud-africană, "acest lucru va ajuta la eliminarea virusului Delta".
"Dacă se va dovedi că aşa este, perturbările provocate vieţii noastre de Covid-19 se vor diminua", a adăugat acesta.
Potrivit unui studiu anterior din Africa de Sud, există un risc redus de spitalizare şi de boli grave la persoanele infectate cu varianta de coronavirus Omicron în comparaţie cu cea Delta, deşi autorii spun că o parte din acest lucru se datorează probabil imunităţii ridicate a populaţiei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.12.2021, 15:41)
Studiu de tot rahatul.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.12.2021, 17:19)
semn bun, la anul scapam de covid
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.12.2021, 19:59)
Te inseli. Vor fi pline spitalele si cimitirele.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.12.2021, 22:48)
De unde stii ,sau tu ...
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.12.2021, 23:15)
Este suficient sa te uiti la trendul deceselor in exces.
In multe tari europene decesele in exces din 2021 le depasesc pe cele din 2020.
Si nu este de la lockdown, de la spitale aglomerate. In tarile scandinave, in Olanda, nu s-a intamplat criza din alte tari (Romania, Cehia).
Anglia, Olanda, tarile scandinave sunt deja la 22-23 de saptamani continue de decese in exces.