Studiul Catalyst Solutions: Angajatorii oferă salarii nete pe Hipo.ro între 2000 şi 8000 lei tinerilor fără experienţă

T.B.
Companii / 18 iulie 2023

Studiul Catalyst Solutions: Angajatorii oferă salarii nete pe Hipo.ro între 2000 şi 8000 lei tinerilor fără experienţă

Hipo revine cu ultimele date referitoare la aşteptările salariale din partea tinerilor din piaţa muncii actuală, la nivel naţional. Conform răspunsurilor a peste 750 de respondenţi la studiul Generaţia Z pe Piaţa Muncii în 2023, media salariilor dorite pentru pentru programele de internship de încadrează între 1700 şi 3000 lei net. Pentru joburile entry-level, aşteptările salariale ale tinerilor sunt între 3200 şi 5000 lei. Companiile care îşi afişează salariul net pentru joburile entry-level disponibile în momentul actual pe Hipo oferă între 2000 şi 8000 lei, în funcţie de industrie.

Peste 750 de tineri care au participat la studiul "Generaţia Z pe Piaţa Muncii", realizat de Catalyst Solutions, au răspuns la întrebarea "Care sunt aşteptările tale salariale?". Pentru joburile entry-level, tinerii cu studii în IT&C cer în medie un salariu net de 5000 lei, în inginerie 4000 lei, în aria business 3500 lei, iar în ştiinţe sociale 3200 lei. Studiul cuprinde şi rezultatele din anii anteriori în ceea ce priveşte media ofertelor salariale cerute de candidaţi, în funcţie de domeniu. Cea mai mare creştere a aşteptărilor din 2021 până în 2023 se remarcă în IT&C.

"Vorbim despre o piaţă a candidaţilor la momentul actual. Comparativ cu anul trecut, observăm că cea mai mare creştere în media aşteptărilor salariale este în industria IT&C, urmată apoi de inginerie, domeniul business şi ştiinţele sociale. Faţă de 2021, cerinţele candidaţilor au crescut considerabil. Acum 2 ani, tinerii care aplicau la joburi în IT&C cereau la angajare cu aproape 60% mai puţin faţă de aşteptările lor salariale din prezent. Angajatorii sunt conştienţi de această creştere şi în celelalte industrii, iar din acest motiv aleg să comunice transparent pachetul salarial oferit pentru joburile deschise pe Hipo." - Dragoş Gheban, Managing Partner @Hipo.ro

Secţiunea "Salarii" este disponibilă pe Hipo.ro, site de joburi destinat atât persoanelor care îşi caută un job, cât şi angajatorilor interesaţi să cunoască ultimele tendinţe în ceea ce priveşte ofertele pe piaţa muncii actuală din România.

Nivelul salarial continuă şi în 2023 să se stabilească în funcţie de experienţa candidatului şi aria de activitate. Conform studiilor realizate de Catalyst Solutions, unul dintre cele mai importante criterii pentru obţinerea unui job entry-level este ca tinerii să urmeze înainte un program de internship.

O companie din domeniul HR oferă pentru un job entry-level, adresat candidaţilor cu minimum un an experienţă, un salariu net între 2500 - 3000 lei. Un loc de muncă pe acelaşi nivel de experienţă, în aria customer support - client service, pentru cunoscătorii de limba germană sau franceză oferă un salariu între 4400 şi 6000 lei net. În industria IT&C, joburile deschise pentru candidaţii cu 1-5 ani experienţă au disponibile salarii între 4000 şi 8000 lei net.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb