SUA acuză Halkbank Turcia de încălcarea sancţiunilor împotriva Iranului

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 octombrie 2019

SUA acuză Halkbank Turcia de încălcarea sancţiunilor împotriva Iranului

Halkbank, una dintre cele mai mari bănci din Turcia, a fost acuzată de fraudă şi spălare de bani de către procurorii americani în legătură cu o schemă de încălcare a sancţiunilor împotriva Iranului.

Anunţând acuzaţiile (marţi), procurorul Geoffrey Berman a descris comportamentul Halkbank drept "insolent", adăugând că acesta a fost "susţinut şi protejat de oficiali guvernamentali turci de rang înalt, dintre care unii au primit mită de milioane de dolari". Berman a adăugat: "Halkbank va trebui să răspundă acum într-un tribunal american pentru comportamentul său".

Procurorii susţin că încasările din vânzarea petrolului şi gazului iranian către Turcia au fost depuse la Halkbank, care a folosit apoi diverse scheme de încălcare a sancţiunilor pentru a pune la dispoziţia guvernului Iranului aproximativ 20 de miliarde de dolari, facilitând inclusiv achiziţia de produse alimentare şi medicamente de către clienţii iranieni.

Halkbank a negat în trecut încălcarea sancţiunilor impuse de SUA Iranului. Ieri, Halkbank a informat că acuzaţiile aduse de SUA la adresa sa fac parte din sancţiunile pe care Washington-ul le-a impus Ankarei din cauza incursiunii sale militare în Syria şi reprezintă un aspect legal "fără precedent".

Halkbank, a doua mare bancă de stat din Turcia, a precizat că nu a fost angajată în acţiuni prin care să încalce sancţiunile împotriva Iranului. Oficialii băncii sunt de părere că acţiunea Washington-ului nu se încadrează în competenţa Departamentului de Justiţie al SUA, deoarece Halkbank nu are filiale sau angajaţi în Statele Unite.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb