SUA au pierdut poziţia de lider în clasamentul competitivităţii

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 septembrie 2006

Elveţia devine numărul unu în materie

SUA nu mai reprezintă cea mai competitivă economie din lume, potrivit clasamentului anual publicat de Forumul Economic Mondial, poziţia de lider revenind Elveţiei (foto). SUA au căzut, astfel, pe locul al şaselea în clasamentul menţionat, iar situaţia este urmarea faptului că deficitul bugetar şi cel comercial al Statelor Unite sunt la niveluri record.

Elveţia a urcat în fruntea clasamentului de pe poziţia a patra deţinută anul trecut. Sectoarele în care a excelat Elveţia sunt instituţiile publice şi cercetarea ştiinţifică. Pe poziţiile doi şi trei se situează Finlanda, respectiv Suedia, iar pe locul al patrulea şi al cincilea - Danemarca şi Singapore.

În acest clasament sunt incluse 125 de ţări, iar printre primele zece economii mondiale mai figurează Japonia (7), Germania (8), Olanda (9) şi Marea Britanie (10).

Germania a fost apreciată pentru sistemul său judiciar şi inovaţiile economice, dar a fost penalizată pentru dreptul muncii. Marea Britanie s-a remarcat prin dinamica pieţei muncii şi prin pieţele financiare cele mai sofisticate din lume.

Clasamentul se bazează pe opiniile a 11.000 de manageri ai unor companii reprezentative pe plan mondial. Elveţia a luat note bune pentru cadrul său instituţional "caracterizat de respectul pentru statul de drept, un sistem judiciar performant şi instituţii publice transparent şi fiabile", potrivit raportului denumit "Indicele competitivităţii mondiale", al cărui principal autor a fost Augusto Lopez-Claros. Elveţia a fost un exemplu şi pentru infrastructură.

SUA sunt foarte bine evaluate pentru inovaţia tehnologică. Pe lângă deficite şi datorii, SUA nu sunt un model în ceea ce priveşte sănătatea şi educaţia, unde s-au clasat pe locul 40. Calitatea instituţiilor publice a pus de asemenea probleme, SUA nefigurând decât pe locul 24 la integritatea funcţionarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb