SUA: Biroul pentru Recensământ cere sprijinul reţelelor sociale pentru a combate ştirile false

L.I.
Internaţional / 28 martie 2019

Biroul pentru Recensământ cere sprijinul reţelelor sociale pentru a combate ştirile false

Biroul pentru Recensământ din Statele Unite a cerut ajutorul Google, Facebook and Twitter pentru a combate campaniile de ştiri false care riscă să perturbe recensământul programat să aibă loc în 2020, potrivit unor oficiali ai instituţiei şi mai multor surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Iniţiativa, ale cărei detalii nu au fost dezvăluite anterior, are loc în urma avertismentelor date de experţi în domeniul datelor şi securităţii cibernetice încă din 2016, că grupuri de dreapta şi factori străini ar putea să urmeze modelul ştirilor false din ultimele alegeri prezidenţiale pentru a descuraja imigranţii să participe la recensământul care este organizat o dată la zece ani, mai scrie Reuters.

Sursele au spus că dovezile includ intensificarea activităţii pe platforme ca "4chan", care au ca obiectiv subminarea cercetării. Recensământul, afirmă sursele, este o ţintă puternică pentru că va contura districtele electorale din SUA şi alocarea unor cheltuieli federale de peste 800 de miliarde de dolari.

Ron Jarmin, director adjunct al Biroului pentru Recensământ, a confirmat că instituţia se aşteaptă la campanii de dezinformare şi că a cerut sprijinul companiilor de tehnologie pentru a combate pericolul, mai informează presa.

Oficialii Biroului pentru Recensământ au avut mai multe întâlniri cu companiile de tehnologie, începând din 2017, pentru a discuta modalităţile în care acestea pot ajuta la combterea campaniilor de dezinformare online, potrivit unor documente care rezumă discuţiile.

Părţile implicate în discuţii nu au spus cât de avansate sunt aceste eforturi.

Un purtător de cuvânt al Facebook, Andy Stone, a confirmat întâlnirile, dar nu a oferit detalii. Reprezentanţii Twitter şi ai Google au refuzat să comenteze.

Biroul a început să caute şi site-uri care seamănă cu formularul de recensământ. Potrivit instituţiei, aceste site-uri ar putea ajunge la dispoziţia unor persoane care vor încerca să convingă o parte din populaţie să nu răspundă la cercetare, scrie Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb