SUA nu exclud o desfăşurare a portavionului USS Abraham Lincoln în Strâmtoarea Ormuz

L.A.
Internaţional / 10 mai 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Informaţii de la serviciile de spionaj relevă ameninţări din partea Iranului, însă acest lucru nu împiedică Statele Unite să trimită un portavion în Strâmtoarea Ormuz, dacă acest lucru este necesar, declară comandantul Forţelor navale americane (US Navy) în Orientul Mijlociu pentru Reuters.

Viceamiralul James Malloy, comandantul Florei a V-a, cu baza în Bahrain, nu a precizat dacă va trimite grupul aeronaval al portavionului USS Abraham Lincoln pe această cale navigabilă strategică, în largul Iranului, tranzitată de o cincime din petrolul consumat în lume.

Consilierul pe probleme de securitate naţională la Casa Albă, John Bolton, a anunţat duminică desfăşurarea portavionului USS Abraham Lincoln şi a grupului acestuia de susţinere - inclusiv bombardiere strategice de tip B-52 - în Orientul Mijlociu, cu scopul de a transmite Teheranului că orice atac vizând interese americane sau aliate vor fi sancţionate, mai informează Reuters.

Grupul aeronaval a tranzitat ieri, Canalul Suez, în Marea Roşie, şi se află sub comanda lui Malloy.

"Dacă trebuie să-l introduc în strâmtoare, o voi face", a declarat Malloy la telefon. "Nu sunt nici constrâns şi nici împins să-l exploatez în Orientul Mijlociu".

Iranul a respins acuzaţii potrivit cărora ar reprezenta o ameninţare, catalogându-le drept "informaţii false", mai scrie agenţia.

Tensiunile între Washington şi Teheran au screscut după ce Donald Trump a retras, în mai 2018, Statele Unite din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian şi a reimpus treptat sancţiuni economice Iranului.

James Malloy a confirmat că forţele americane operează într-o stare de pregătire de intervenţie ridicată, dar a subliniat că armata americană nu se pregăteşte de un război cu Iranul.

"Nu sunt pe picior de război (...), însă suntem absolut pregătiţi să reacţionăm faţă de orice agresiune vizând Statele Unite, partenerii noştri în regiune sau interesele noastre", a declarat el, conform Reuters.

Donald Trump a invitat ieri, Iranul la dialog pe tema programului nuclear iranian, însă nu a exclus o confruntare armată, având în vedere tensiunile americano-iraniene, mai relatează agenţia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb