SUA promit 40 de milioane de dolari în asistenţă umanitară ţărilor afectate de insurgenţa Boko Haram

Ioana Dogaru
Internaţional / 20 aprilie 2016

SUA vor acorda 40 de milioane de dolari în asistenţă umanitară ţărilor care sunt angrenate în lupta împotriva grupării islamiste Boko Haram, a declarat marţi, în capitala Camerunului, ambasadorul SUA la ONU, Samantha Power, relatează Reuters.

Aceste fonduri sunt menite să ajute cele circa şapte milioane de persoane afectate de gruparea insurgentă care a ucis în jur de 15.000 de persoane. În total, ajutorul total acordat de SUA în regiune din 2014 se ridică la 237 de milioane de dolari, a precizat ambasadoarea.

Samantha Power se află în capitala Camerunului pentru o întrevedere cu preşedintele Paul Biya şi a asistat la o ceremonie în care au fost arşi 2.000 de colţi de fildeş într-o tentativă de a descuraja braconajul. Diplomatul american urmează să efectueze vizite şi în Ciad şi Nigeria, relatează Reuters.

"Am discutat despre monstruoasa ameninţare reprezentată de Boko Haram şi am căzut de acord, şi am fost foarte fermi asupra acestui punct, că răspunsul militar de unul singur nu poate reuşi în a învinge Boko Haram pe termen lung", a declarat ea după întrevederea cu preşedintele Biya.

Respectul pentru drepturile omului, buna guvernare, dezvoltarea economiei şi a împăduririlor, precum şi concentrarea asupra dezvoltării societăţii civile sunt componente esenţiale ale campaniei, a spus ea.

Camerun, Nigeria şi Ciad sunt forţe contributoare la combaterea Boko Haram. Samantha Powers are în program o vizită la Forţa comună multinaţională, care este formată din trupe provenind din cele trei ţări, precum şi din Niger şi Benin.

SUA au trimis trupe şi drone şi s-au oferit chiar să detaşeze o misiune pentru operaţii speciale pentru a contribui la lupta împotriva Boko Haram, care a depus jurământ de credinţă faţă de Stat Islamic.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb