Statele Unite şi China au început să redacteze angajamentele de principiu referitoare la cele mai dificile subiecte ale negocierilor lor comerciale, marcând cele mai importante progrese făcute până în prezent în războiul comercial din ultimele şapte luni, potrivit unor surse citate de Reuters.
Cele mai mari două economii ale lumii şi-au impus reciproc tarife pentru importuri de bunuri în valoare de miliarde de dolari, măsuri care au încetinit creşterea mondială, perturbând lanţurile de aprovizionare şi producţia.
Negociatorii celor două ţări vor participa astăzi şi mâine, la Washington, la discuţii la nivel înalt, în condiţiile în care continuă să aibă opinii divergente legate de solicitarea administraţiei Trump pentru schimbări structurale în economia chineză.
În schimb, odată cu apropierea termenului limită pentru finalizarea discuţiilor, începe să se contureze în mare conţinutul acordului, au spus sursele. La 1 martie se încheie armistiţiul de 90 de zile convenit de Donald Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping, la summitul G20 din Argentina.
Negociatorii lucrează la şase memorandumuri de înţelegere, referitoare la probleme structurale: transferul forţat de tehnologie şi furtul cibernetic, drepturile de proprietate intelectuală, servicii, curs valutar, agricultură şi bariere comerciale non-tarifare, au spus sursele.
1. Salt al constiintei
(mesaj trimis de Salomeea în data de 21.02.2019, 12:20)
Putem imagina o lume fara razboi? Fara state care sa alimenteze masinaria de razboi de foc, economic, financiar si sa alimenteze pacea structurala?Aseara m-am intalnit cu profesorul Albert Ignatenko! Sambata are curs cu elitele din Romania despre formarea unei civilizatii planetare, despre modelul societal care sa faca din fiecare cppil in geniu! Cursul are loc la hotel Continental! E necesar ca toate elitele la nivel UE si national sa teaca printr-o astfel de formare care activeaza parti neexplorate din creier, modifica ADN-ul!