SUB ATENTA OBLĂDUIRE A LUI TUDOREL TOADER Paza penitenciarelor, efectuată de deţinuţi

GHE. I.
Ziarul BURSA #Politică / 9 august 2018

Peste 600 de deţinuţi efectuează acţiuni de pază şi control în închisorile din ţara noastră, conform informaţiilor oferite ziarului Bursa de Sorin Dumitraşcu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Adminis-traţia Naţională a Penitenciarelor.

Declaraţia lui Dumitraşcu a fost făcută în contextul în care, ieri, sindicaliştii din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi au anunţat că vor declanşa o campanie care se va numi "fără penali în posturile de pază".

Angajaţii instituţiei sunt nemulţumiţi că paza este asigurată şi cu ajutorul deţinuţilor, şi nu doar a personalului specializat.

Dan Şcarlii, liderul sindicatului angajaţilor din penitenciarul din Iaşi a spus: "Am ajuns în situaţia ca, din cauza lipsei de personal, să folosim deţinuţi în posturile de pază pentru paza închisorii. Un lucru care mie mi se pare inadmisibil, un lucru interzis de lege. Legea spune clar: paza acestei instituţii se asigură cu personalul specializat".

Sorin Dumitraşcu, preşedintele FSANP, susţine că toată această practică este tolerată de ministrul Tudorel Toader: "Ministrul Justiţiei aplică acest sistem, pornind de la faptul că legea permite deţinuţilor să execute şi activităţi gospodăreşti. Numai că activitatea de pază nu se înscrie în rândul celor gospodăreşti. Este o reminiscenţă rusească, de pe vremea lui Anton Makarenko, cel care a înfiinţat coloniile -penitenciar şi sistemul de reeducare a deţinuţilor politici. Tudorel Toader ştie despre această activitate, a achiesat la practica Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi susţine că trebuie continuată. Este un nou abuz, o nouă încălcare a legii".

Angajaţii penitenciarului de maximă siguranţă din Iaşi doresc ca factorii cu putere de decizie să adopte o măsură "pentru a intra în legalitate", "pentru a nu mai avea deţinuţi în posturile de pază, pentru a fi asigurată paza penitenciarului cu personal de pază specializat aşa cum spune legea, cu agenţi".

Dan Şcarlii, şeful sindicatului, a menţionat: "Una din regulile de bază pentru un om care doreşte să se angajeze la un penitenciar, la Iaşi sau în altă parte din ţară, este să aibă dosarul curat. Persoanele care asigură paza penitenciarului Iaşi, deţinuţi fiind, cum au cazierul? Au fost condamnaţi definitiv, nu? Şi atunci ce caută ei în acel foişor, în acel post de pază? (...) Colegii mei se simt oarecum nedreptăţiţi când văd că în postul de pază vine şi îi schimbă un deţinut. Nu este în regulă".

Dan Şcarlii confirmă afirmaţia preşedintelui FSANP privitoare la extinderea de către minister şi ANP a acestei practici în tot sistemul penitenciar din ţara noastră.

Liderul sindicatului din Iaşi arată: "Problema personalului este veche la noi în sistem. E de ani de zile. Nu este o problemă nouă, apărută ieri sau de luna trecută".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Wtf? In ce tara traiesc? Seamana din ce in ce mai mult cu una din lumea lui ORWELL. Regret ca nu am plecat cand aveam 20 de ani si nu eram insurat si cu copii... da nu-i tarziu nici acum.

    romnia salbatica, punem lupi paznici la oi, noroc cu pesta porcina africana ca le omoara idioti pe ambele, din pacate doar pe ale cu patru picioare, greseala mare trebuiau alea cu 2 din parlament guvern si administratie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb