ZIARUL BURSA

09 august 2018
Ediţia din 15.08.2024
Fotografie de MAKE

SANCŢIUNI DRASTICE DINSPRE ANPC Stop Bancpost !

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 9 august 2018

Actualizare 2 ANPC a sesizat ANAF, BNR, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor

ANPC a comunicat: "La data de 06.08.2018, ANPC a sancţionat contravenţional Bancpost S.A. cu amendă în valoare de 150.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte conform Legii 363/2007, cât şi pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, conform O.G. 21/1992(r2).

Justiţia Europeană validează indirect proiectul senatorului Zamfir

CJUE CERTIFICĂ RETRACTUL LITIGIOS Justiţia Europeană validează indirect proiectul senatorului Zamfir

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 9 august 2018

Daniel Zamfir: "În iniţiativa mea pentru retractul litigios, debitorul se poate elibera de datorie dacă plăteşte colectorului dublul preţului achitat de acesta băncii" 

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) certifică retractul litigios, într-un proces deschis împotriva Banco Santander. CJUE a răspuns unor întrebări adresate de Curtea Supremă din Spania, motivarea deciziei fiind emisă în data de 7 august.

SUA şi China îşi impun noi taxe vamale

SUA şi China îşi impun noi taxe vamale

A.V.Internaţional / 9 august 2018

Statele Unite vor aplica, începând cu data de 23 august, taxe vamale de 25% pe importuri chinezeşti în valoare de 50 de miliarde de dolari, conform anunţului făcut marţi de reprezentantul american pentru comerţ, Robert Lighthizer.

Grevă generală în sport

Grevă generală în sport

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 9 august 2018

Peste 4000 de salariaţi din direcţiile judeţene pentru tineret şi sport, din cadrul complexelor sportive naţionale, din cadrul cluburilor municipale de sport şi din casele de cultură ale studenţilor au intrat, ieri, în grevă generală, conform unui comunicat de presă emis de Sindicatul National Sport şi Tineret (SNST). Printre protestatari s-au aflat şi salariaţii federaţiilor sportive naţionale, precum şi o parte însemnată dintre sportivii români.

Circa jumătate din companiile listate la BVB oferă dividende

ÎN ACEST AN Circa jumătate din companiile listate la BVB oferă dividende

A.I. Piaţa de Capital / 9 august 2018

Peste 40 din cele 87 de companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au decis, în acest an, să acorde dividende acţionarilor, în valoare totală de 7,23 miliarde de lei, echivalentul a peste 1,55 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al operatorul pieţei noastre de capital.

Romgaz (SNG), BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi OMV Petrom (SNP) sunt companiile care au acordat cele mai mari dividende, de peste un miliard de lei fiecare. În total, primele 20 de companii oferă dividende de pes­te şapte miliarde de lei, iar şase dintre acestea au oferit un randament al dividendului de două cifre, infomează BVB.

"Vă asigur că inflaţia vine în jos"

MUGUR ISĂRESCU, GUVERNATORUL BNR: "Vă asigur că inflaţia vine în jos"

Ramona RaduBănci-Asigurări / 9 august 2018

"Încetinirea creşterii economice spre pragul de 4% are consecinţe bune pentru că este mai aproape de potenţialul real al economiei" 

"Există dezechilibre comerciale şi nu le corectăm, dar corecţia va fi inevitabilă"

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în scădere cu 0,1 puncte procentuale, la 3,5%, prognoza de inflaţie pentru sfârşitul anului curent, a anunţat, ieri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Pentru ultima lună a anului viitor, Mugur Isărescu anticipează o rată a inflaţiei de 2,7%, în scădere cu 0,3 punc­te procentuale.

Domnia sa a declarat într-o conferinţă de presă: "România nu are probleme de stabilitate financiară. Sunt destule probleme în economia româ­nească, încă, dar vă asigur că inflaţia vine în jos".

Guvernatorul Băncii Centrale a mai spus că rata inflaţiei s-a plafonat, în trimestrul al doilea din 2018, în luna iunie atingând aceeaşi valoare cu cea din iunie 2017. Domnia sa a atras, însă, atenţia că indicele preţurilor de consum, sub forma medie anuală, va continua să crească câteva luni bune.

Profitul Cemacon creşte cu 160%, în primul semestru

CA URMARE A CONTEXTULUI DE PIAŢĂ FAVORABIL Profitul Cemacon creşte cu 160%, în primul semestru

A.I.Piaţa de Capital / 9 august 2018

Producătorul de sisteme de zidărie Cemacon (CEON) a raportat un profit net de 13,7 milioane de lei, în primul semestru al acestui an, în creştere cu 160% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a contextului de piaţă favorabil şi a strategiei solide de business, reiese din comunicatul emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Profit record pentru Bursa din Hong Kong

Profit record pentru Bursa din Hong Kong

Alina VasiescuInternaţional / 9 august 2018

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX - Bursa de Valori din Hong Kong) a raportat un profit net record pentru primele şase luni din 2018, pe fondul veniturilor în creştere şi al noilor listări.

Conform anunţului făcut ieri de HKEX, profitul net interimar al operatorului de piaţă a fost de 5,04 miliarde de dolari Hong Kong (642,1 milioane de dolari americani) sau 4,07 dolari HK pe acţiune, cu 44% mai mult faţă de primul semestru din 2017. Acesta este cel mai mare câştig semestrial înregistrat vreodată de bursa listată în 2000. Analiştii băncii britanice HSBC anticipau un profit de 4,8 miliarde de dolari HK.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Rulaj de 35 milioane de lei, sub media anului

BVB Rulaj de 35 milioane de lei, sub media anului

A.M.Piaţa de Capital / 9 august 2018

Opt dintre cei nouă indici ai bursei, în creştere 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre cei nouă indici ai BVB...

MACRO NEWSLETTER-09 August 2018

MACRO NEWSLETTER-09 August 2018

Macroeconomie / 9 august 2018

Creditul de consum din SUA a crescut sub aşteptări în iunie 2018, cu 10,21 miliarde de dolari, după un avans de 24,26 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 4,7%, de la 4,8% în luna anterioară. Creditul revolving,...

MINISTRUL MEDIULUI:  Legea insolvenţei trebuie modificată

Companii / 9 august 2018

Modificarea trebuie făcută astfel încât societăţile care s-au privatizat să nu-şi mai permită să nu respecte obligaţiile de mediu, potrivit ministrului 

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat ieri, la Alba Iulia, că speră ca...

UE nu doreşte urşi din România

RELOCĂRI FĂRĂ SUCCES UE nu doreşte urşi din România

Gheorghe IorgoveanuCompanii / 9 august 2018 /

Urşii din ţara noastră nu sunt doriţi de niciun stat din Uniunea Europeană, nici măcar de cele în care acest animal a dispărut de peste o sută de ani, a declarat viceprim-ministrul Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul mediului. Aflat la Alba...

Profitul E.ON, alimentat de divizia de energie regenerabilă

Profitul E.ON, alimentat de divizia de energie regenerabilă

Companii / 9 august 2018

Profitul net ajustat al grupului german E.ON SE a crescut cu 19% în primul semestru al anului, datorită performanţei solide a diviziilor de energie regenerabilă şi servicii pentru clienţi, transmit AFP şi Reuters.

În primele şase luni din 2018,...

Elon Musk analizează delistarea "Tesla"

Elon Musk analizează delistarea "Tesla"

Piaţa de Capital / 9 august 2018

Elon Musk se gândeşte să retragă "Tesla" de la bursă, la preţul de 420 de dolari pe acţiune, în contextul în care compania trece printr-un proces de dezvoltare rapidă şi are constrângeri financiare, potrivit unei postări pe Twitter a...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo