Profit record pentru Bursa din Hong Kong

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 august 2018

Profit record pentru Bursa din Hong Kong

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX - Bursa de Valori din Hong Kong) a raportat un profit net record pentru primele şase luni din 2018, pe fondul veniturilor în creştere şi al noilor listări.

Conform anunţului făcut ieri de HKEX, profitul net interimar al operatorului de piaţă a fost de 5,04 miliarde de dolari Hong Kong (642,1 milioane de dolari americani) sau 4,07 dolari HK pe acţiune, cu 44% mai mult faţă de primul semestru din 2017. Acesta este cel mai mare câştig semestrial înregistrat vreodată de bursa listată în 2000. Analiştii băncii britanice HSBC anticipau un profit de 4,8 miliarde de dolari HK.

Laura Cha Shih May-lung, preşedintele HKEX, a declarat după publicarea rezultatelor: "În prima jumătate din 2018, pieţele financiare mondiale au fost volatile după corecţiile semnificative de pe bursele majore de acţiuni. Sentimentul investitorilor a fost dominat de incertitudinile legate de escaladarea tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, de riscurile geopolitice din mai multe părţi ale lumii şi de divergenţa de politici dintre marile bănci centrale. Incertitudinile de durată par că vor umbri evoluţiile de pe pieţele globale în perioada care a mai rămas din acest an".

Oficialul bursei a adăugat: "În condiţiile în care lumea intră într-o nouă eră, cea a fintech, vor exista multe oportunităţi şi provocări. La HKEX, am creat un laborator de inovare pentru a explora utilizarea sporită a tehnologiilor emergente în diferite părţi ale afacerilor noastre, atât din punct de vedere operaţional, cât şi strategic".

Veniturile obţinute de HKEX din comisioanele de tranzacţionare şi de compensare au fost alimentate de creşterea volumului mediu zilnic: +67%, la 126,6 miliarde de dolari HK în prima jumătate a anului, de la 76 de miliarde dolari HK în acelaşi interval din 2017.

În perioada de raportare s-au listat la Bursa din Hong Kong 108 companii, cu 50% mai mult faţă de anul anterior, datorită unor modificări ale normelor pieţei.

Boardul HKEX a informat că va plăti un dividend interimar de 3,64 dolari HK/acţiune, în creştere cu 43% faţă de cel de 2,55 dolari HK din anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb