CA URMARE A CONTEXTULUI DE PIAŢĂ FAVORABIL Profitul Cemacon creşte cu 160%, în primul semestru

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 august 2018

Profitul Cemacon creşte cu 160%, în primul semestru

Producătorul de sisteme de zidărie Cemacon (CEON) a raportat un profit net de 13,7 milioane de lei, în primul semestru al acestui an, în creştere cu 160% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a contextului de piaţă favorabil şi a strategiei solide de business, reiese din comunicatul emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri netă a urcat cu 41%, în primele şase luni ale lui 2018, până la 54,85 milioane de lei, în timp ce profitul operaţional EBITDA a atins valoarea de 21,07 milioane de lei, în creştere cu 108% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Liviu Stoleru, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Cemacon a declarat: "Operaţional, fabricile au mers excelent, investiţiile în creşterea calităţii şi eficientizare au fost implementate bine, iar efectele pozitive au fost imediate. Strategia comercială a permis îmbunătăţirea consistentă a marjelor de vânzare; vindem mai eficient logistic, iar valoarea adăugată ce rezultă din sortimentaţie determină marje mai mari.

Din perspectiva contextului de piaţă, nu s-au confirmat o parte din premisele avute şi scenariul bugetar, astfel că cererea de zidărie din piaţă a fost mai mare, peste ofertă, favorizând consistent îmbunăntăţirea preţului şi a marjelor de vânzare, iar, din perspectiva costurilor, anumite creşteri de preţ la energie şi alte inputuri au fost efective din trimestrul al doilea sau al treilea al anului".

Liviu Stoleru a adăugat că Cemacon va finaliza anul cu performanţe care le vor depăşi pe cele din anii anteriori.

După primele şase luni ale anului curent, producătorul de sisteme de zidărie a înregistrat o pierdere financiară de 1,07 milioane de lei, cu 19% mai mare decât cea consemnată în prima jumătate a anului 2017.

Valoarea activelor totale se ridica, la finalul primului semestru al anului, la 193,29 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de cea înregistrată la finalul anului trecut, cea mai mare parte, în valoare de 129,9 milioane de lei, în urcare cu 6% faţă de cea înregistrată la data de 31 decembrie 2017, fiind reprezentată de cele imobilizate.

"Creşterea activelor imobilizate este determinată de punerea în funcţiune a activelor achiziţionate în perioada avută în vedere şi compensate, parţial, de amortizarea înregistrată în acest interval, precum şi de reclasificarea unor active neproductive ca fiind deţinute în vederea vânzării", informează compania în raport.

Pentru acelaşi interval de raportare, datoriile totale au scăzut cu 2%, până la 70,3 milioane de lei, cea mai mare parte, de 45,5 milioane de lei, reprezentând datorii pe termen lung.

"Datoriile bancare şi împrumuturile au înregistrat o scădere de 5% faţă de finalul anului 2017, modificare determinată atât de contractarea leasing-urilor financiare pentru implementarea programelor de investiţii aprobate pentru anul 2017 - 2018, cât şi de reducerea valorii creditului bancar prin rambursarea ratelor şi dobânzilor, conform scadenţarului, neexistând întreruperi sau întârzieri în acest proces", menţionează Cemacon.

Ieri, în jurul orei 14:00, acţiunile CEON la BVB se tranzacţionau la un preţ de 0,3 lei/unitate, în creştere cu aproape 13%.

Recent, Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care PIF Industrial şi Dedeman, care fac parte din acelaşi grup de companii, preiau Cemacon şi Cemacon Real Estate.

Astfel, Dedeman are o deţinere concertată (împreună cu PIF Industrial, deţinută de proprietarii Dedeman, fraţii Pavăl), de 50,1% din companie, în urma unei oferte publice de preluare obligatorie.

În ofertă, PIF Industrial a cumpărat un pachet de 5,6% din producătorul de cărămizi Cemacon, la preţul de 0,55 lei/unitate. PIF Industrial a făcut oferta obligatorie la acelaşi preţ la care Dedeman a cumpărat, în decembrie, 11,8% din Cemacon de la Consultanţa Andrei&Andrei SRL.

Anterior tranzacţiei din decembrie, Dedeman deţinea concertat 33% din Cemacon.

De asemenea, Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), fond cu sediul în Oland şi controlat de Erste Bank, are o participaţie de 33% din producătorul de cărămizi. Raportată la preţul de închidere a titlurilor CEON din data de 7 august, de 0,266 lei/acţiune, valoarea de piaţă a companiei la BVB se ridică la circa 127,3 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb