SUA şi China îşi impun noi taxe vamale

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 august 2018

SUA şi China îşi impun noi taxe vamale

Statele Unite vor aplica, începând cu data de 23 august, taxe vamale de 25% pe importuri chinezeşti în valoare de 50 de miliarde de dolari, conform anunţului făcut marţi de reprezentantul american pentru comerţ, Robert Lighthizer.

SUA aplicau deja, din 6 iulie, taxe vamale pe importuri chinezeşti de 34 de miliarde de dolari, iar de la 23 august sunt vizate alte produse din China în valoare de 16 miliarde de dolari.

Statele Unite aplică taxe unui număr de 279 de produse, iar tarifele reprezintă, conform Washingtonului, un răspuns la practicile comerciale "neloiale" ale Chinei, precum transferurile forţate de tehnologie şi de drepturi de proprietate intelectuală.

După anunţul de marţi al SUA, Ministerul Comerţului din China a informat că a decis să impună tarife vamale de 25% unor importuri de bunuri americane în valoare de 16 miliarde de dolari. Aceste taxe vor fi aplicate tot din 23 august şi privesc 333 de produse, printre care ţiţei, benzină, produse din oţel, maşini, biciclete şi echipamente medicale.

Conform Ministerului Comerţului din China, practica SUA este "extrem de nerezonabilă".

Excedentul comercial chinez pe relaţia cu SUA se menţine aproape de record

Creşterea exporturilor Chinei a accelerat neaşteptat în iulie, în pofida tarifelor vamale impuse de Washington, în timp ce excedentul său comercial pe relaţia cu SUA a rămas aproape de nivelul record din luna precedentă, transmite Reuters.

Şi importurile au crescut mai rapid luna trecută, datorită cererii interne solide, arată datele oficiale publicate ieri de autorităţile din Beijing, conform Agerpres.

În iulie, excedentul înregistrat de China pe relaţia cu SUA a scăzut uşor, la 28,09 miliarde de dolari, de la nivelul record de 28,97 miliarde de dolari în iunie, conform calculelor Reuters.

Exporturile Chinei au crescut în iulie cu 12,2% comparativ cu perioada similară din 2017, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 10%. În iunie, expansiunea a fost de 11,2%.

Importurile au urcat cu 27,3% luna trecută, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 16,2%. În iunie, expansiunea a fost de 14,1%.

În primele şapte luni din acest an, exporturile Chinei către SUA au înregistrat o creştere anuală de 13,3%, faţă de un avans de 13,5% în perioada ianuarie-iunie 2018. De asemenea, importurile din Statele Unite au urcat cu 11,8% în primele şapte luni din acest an.

Excedentul înregistrat de China pe relaţia cu SUA a urcat în perioada ianuarie-iulie 2018 la 161,63 miliarde de dolari, de la 142,75 miliarde de dolari în primele şapte luni din 2017.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb