Sub presiune, Donald Trump promite veşti bune despre soarta planului de relansare a economiei

J.P.
Internaţional / 28 decembrie 2020

Sub presiune, Donald Trump promite veşti bune despre soarta planului de relansare a economiei

Preşedintele Donald Trump a promis ieri "veşti bune" despre noul pachet de stimulare a economiei în valoare de de 900 de miliarde de dolari, aprobat luni de Congres, dar pe care a refuzat să îl ratifice până acum, informează AFP, citat de Agerpres.

"Veşti bune despre propunerea de lege privind ajutorul COVID", a scris liderul de la Casa Albă în jurul orei locale 18:21, fără alte detalii.

Acest tweet vine după o zi marcată de apelurile din partea tuturor fronturilor politice care îl îndeamnă pe Donald Trump să ia măsuri pentru a evita un dezastru economic şi social, în special pentru populaţia cea mai vulnerabilă.

"Ceea ce face preşedintele este incredibil de crud", a protestat influentul senator progresist Bernie Sanders pe ABC."Semnaţi propunerea domnule preşedinte şi luni, marţi vom adopta (un amendament) oferind plăţi directe de 2.000 de dolari pentru familiile din această ţară care lucrează din greu", a adăugat Sanders.

Donald Trump cere o creştere a cuantumului ajutoarelor acordate familiilor aflate în dificultate, opunându-se astfel congresmenilor din propriului său Partid Republican.

În plus, refuzul preşedintelui în exerciţiu de a semna proiectul de lege privind relansarea economiei face să planeze spectrul închiderii serviciilor publice - shutdown - începând de marţi, deoarece proiectul de lege face parte dintr-un set de texte legislative care cuprinde inclusiv pe cel privind finanţarea statului federal.

Ajutorul de şomaj prevăzut de două programe federale de asistenţă create în martie ca parte a primului plan de susţinere a economiei a expirat sâmbătă la miezul nopţii, lăsând în voia sorţii cel puţin 12 milioane de americani care au beneficiat de aceste ajutoare, potrivit grupului de reflecţie progresist The Century Foundation.

Noul plan de relansare extinde ajutorul federal acordat şomerilor până la jumătatea lunii martie, acordă împrumuturi garantate întreprinderilor, oferă ajutoare în valoare de miliarde de dolari IMM-urilor, industriei de ospitalitate şi restaurantelor, transportului aerian, prelungeşte moratoriul ce interzice evacuarea persoanelor care nu îşi pot plăti chiria, suspendă executarea silită şi oferă fonduri pentru distribuirea vaccinurilor anti-COVID-19.

Fără semnătura preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, aflat în prezent în vacanţă în Florida şi căruia i-a fost trimis joi proiectul de lege, toate aceste măsuri nu pot intra în vigoare.

Aceste ajutoare sunt cruciale, în special în contextul în care redresarea economică se află într-un punct mort, frânată de noile restricţii privind activităţile şi deplasările din cauza creşterii numărului infectărilor cu noul coronavirus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb