Subsidiară a BNP Paribas, investigată oficial în cazul creditelor acordate în CHF

Bănci-Asigurări / 6 mai 2015

Subsidiară a BNP Paribas, investigată oficial în cazul creditelor acordate în CHF

Subsidiara BNP Paribas pentru finanţe personale a fost pusă sub anchetă oficială pentru că ar fi ascuns de către mii de clienţi riscurile împrumuturilor în franci elveţieni (Chf), înainte de criza datoriilor suverane din zona euro, transmite Financial Times.

Clienţi BNP Paribas Personal Finance au luat respectivele împrumuturi în franci elveţieni între anii 2008 şi 2009, atunci când ratele dobânzilor au fost relativ scăzute, însă cu rambursarea creditelor în moneda euro.

BNP a confirmat, marţi, că a fost pusă sub investigaţie şi a transmis că va "coopera în mod transparent cu anchetatorii pentru a demonstra că este de bună credinţă".

Clienţii BNP au depus, începând cu anul 2011, plângeri asupra produselor în franci elveţieni, potrivit unor surse judiciare citate de FT, ei declarând că nu au fost informaţi atunci când au luat produsele asupra riscurilor care puteau să apară.

În 2013, un magistrat a fost desemnat pentru a cerceta cazul, iar investigaţia oficială a fost demarată în acest an, la jumătatea lunii aprilie, potrivit FT.

Anul acesta, Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a luat prin surprindere pieţele financiare, abandonând pragul minim impus cursului de schimb în septembrie 2011, de 1,20 franci pentru un euro. Anunţul a provocat aprecierea masivă a francului elveţian în raport cu euro şi dolarul.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Mai mult decat se spune aceste credite ne-au fost recomandate de catre banca . Ni s-a spus ca CHF-ul este moneda cea mai stabila. In present bancile din Romania o sa devina agentii imobiliare.Multumim pe aceasta cale BNR -CARE A FOST ALATURI DE BANCI SI NU ALATURI DE POPULATIA INDATORATA.

    1. Mmlor de zdrente.Astia vor sa ne ingroape.

    La noi cand se vor face aceste investigatii?De ce nu se sesizeaza nimeni?Daca nu au nimic de ascuns si daca reprezentanti ai statului nu sunt mana in mana cu bancile de ce nu se fac aceste investigatii?O investigatie nu inseamna neaparat ca banca a gresit inseamna ca cineva isi apara cetatenii si lucreaza pentru ei.Daca a aparut o turbulenta in viata a mii de oameni , statul prin autoritatile platite din banii cetatenilor trebuie sa se sesizeze si sa ceara investigatii.

    Acum o saptamana ati publicat un articol cu sumele alocate pentru activitatile de lobby oferite de banci acestei activitati.Cum sa mai luptam noi, oamenii de rand cu bancile in conditiile in care astfel de acyivitati sunt legalizate de institutii UE?Cum sa mai am pretentia ca statul o sa ma apere vreodata ?Rusine statului roman si tututror politicienilor care nu m-au reperezntat pe mine si familia mea.eu imi promit ca in momentul campaniilor electorale o sa fac si eu presinuni in toate cercurile ca votul sa nu mai fie primit.

    Dati foc bancilor, creatile cat mai multe pagube asta e singura solutie

    Francezii s-au sesizat si au ripostat la o crester a chf fata de euro cu 15-16%. La noi a crescut chf fata de leu mai mult de 2 ori si ni se spune ca suntem prosti si lacomi iar bancile destepte ca ne-au inselat. Asta e diferenta intre Franta (mare natiune cu conducatori pe masura) si Romania (condusa de tradatori de neam si tara)!!! La noi nu se sesizeaza nimeni???

    Multumim BNR ca ati acceptat creditele in CHF si ca ulterior, cand buboiul a puscat, v-ati spalat pe mani spunand: mergeti si negociati cu bancile! Multumim de sfat!

    In alta ordine de idei, vazand cele intamplate in state care sunt model de inspiratie atat pentru alte state civilizate cat si pentru coloniille din est, imi exprim increderea in organele noastre penale. Sunt convins ca o actiune penala  

    1. Este evident de unde va incepe actiunea penala dar nimeni nu stie unde se va termina. Va doresc nopti linistite, domnilor :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb