SunLake Residence a cumpărat două terenuri pe malul lacurilor Pipera şi Baloteşti

F.D.
Companii #Construcţii / 19 decembrie 2023

Alexandru Mănăilă, Managing Partner, Park Properties

Alexandru Mănăilă, Managing Partner, Park Properties

Park Properties, dezvoltatorul complexului SunLake Residence, situat pe malul lacului Fundeni din Bucureşti, şi al unui număr de alte 10 clădiri în zone centrale şi ultracentrale din Capitală, a achiziţionat două terenuri pe malul lacurilor Pipera şi Baloteşti pe care se vor ridica noi ansambluri rezidenţiale de anvergură, conform unui comunicat de presă al companiei.

SunLake Pipera şi SunLake Homes (Baloteşti) sunt viitoarele două noi cartiere de locuinţe aflate în zone cheie din Bucureşti şi din apropierea Capitalei, situate în proximitatea lacurilor, cu o perspectivă deosebită asupra zonei în care se află, similare conceptului SunLake Residence, de pe malul lacului Fundeni, acolo unde sunt în dezvoltare trei blocuri, cu un total de peste 300 de apartamente.

Valoare de piaţă estimată pentru cele două viitoare ansambluri rezidenţiale se ridică la peste 40 milioane euro.

"Am achiziţionat recent un teren pe malul lacului din zona Pipera unde intenţionăm să dezvoltăm un complex rezidenţial de apartamente premium, dar şi 20.000 mp de teren pe malul lacului Baloteşti pentru un viitor cartier de vile de lux. Poziţionarea pe malului lacului oferă unicitate oricărei dezvoltări imobiliare şi creşte semnificativ calitatea vieţii locuitorilor. Odată cu achiziţia noilor terenuri şi dezvoltările planificate vom depăşi pragul de 700 unităţi locative şi avem ca obiectiv depăşirea bornei de 1.000 de unităţi în Bucureşti şi în apropierea Capitalei, în următorii ani", a declarat Alexandru Mănăilă, Managing Partner, Park Properties.

Împreună cu noile terenuri achiziţionate, valoarea de piaţă a proiectelor Park Properties depăşeşte 100 milioane de euro.

"Preţurile pentru apartamente în România sunt încă deosebit de accesibile faţă de alte capitale europene, motiv pentru care estimăm că şi în România piaţa se va alinia la nivelul central european şi preţurile vor creşte pe termen mediu şi lung. Din acest motiv continuăm să investim în terenuri cu unicitate în România, însă doar dacă fac sens şi proiectele sunt viabile din punct de vedere financiar. Pentru a putea fi competitivi pe piaţă, cheia este identificarea de terenuri cu potenţial şi la un preţ corect, unde apartamentele sau bunurile imobile se vor vinde rapid, indiferent de condiţiile pieţei imobiliare", a completat Alexandru Mănăilă.

Primul bloc de 12 etaje al SunLake Residence, vândut integral din faza de construcţie. 40% din blocul B este deja antecontractat

Complexul SunLake Residence din zona Fundeni a beneficiat de un interes sporit din partea investitorilor şi cumpărătorilor finali. Primul bloc de 12 etaje a fost antecontractat în proportie de 100% încă din faza de construcţie, iar faza 2 este deja antecontractată în proporţie de 40%, la mai puţin de 6 luni de la demararea lucrărilor.

"Asistăm la investitori care au antecontractat apartamente în blocul A înainte de începerea lucrărilor şi care au revândut apartamentele antecontractate către cumpărătorii finali. Aceşti investitori, care au achiziţionat pachete de apartamente din blocul A, au reinvestit capitalul în blocul B. Avem atât investitori care au cumpărat unul sau două apartamente pentru închiriere sau revânzare, cât şi investitori care au cumpărat pachete de mai multe proprietăţi. Ne aşteptăm ca odată finalizată faza 2 a proiectului, respectiv blocul B, investitorii în apartamente să reinvestească acest capital in blocul C, care va dispune de 17 etaje şi va avea cea mai înaltă structură din întregul ansamblu rezidenţial", a afirmat Bogdan Guţu, Director de Vânzari al SunLake Residence.

Lucrările la blocul B, ce are o structură de S+P+12 etaje, au ajuns la nivelul 10, iar ritmul este de două etaje pe lună, astfel că în ianuarie 2024 se va finaliza complet şi structura de rezistenţă a corpului B.

Penthouse-uri duplex cu vedere către lac, din toate camerele

Park Properties a pus recent la dispoziţie penthouse-urile cu o privelişte spectaculoasă către lacurile din zonă. Acestea sunt situate la ultimele două etaje ale complexului rezidential, pe două niveluri, dispun de scară interioară, terase generoase, finisaje premium şi au vedere către lac din toate încăperile.

"Având în vedere unicitatea lor, o parte din penthouse-uri intenţionăm să le păstrăm ca investiţie pentru închiriere, iar restul au fost deja vândute sau vor fi vândute în viitorul apropiat. In general penthouse-urile şi apartamentele cu unicitate nu sunt lansate pe piaţă de către vânzatori, însă noi am ales sa fim flexibili şi să oferim un stoc limitat de penthouse-uri tip duplex spre vânzare. Preţurile acestor unităţi pornesc de la 147.000 euro+TVA şi pot ajunge la 271.000 euro+TVA pentru o unitate cu 5 camere", a mai punctat Bogdan Guţu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb