SUPER OFERTĂ PENTRU SISTEMUL ALTERNATIV AL BVB Listarea "Pro Vorbas" pe ATS a costat sub 2000 de euro

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 octombrie 2012

Listarea "Pro Vorbas" pe ATS a costat sub 2000 de euro

Federico Salmoiraghi: "Vedem în cotarea la bursă o bună oportunitate de promovare"

Gunter Woinar, Transilvania Capital: "Poveştile de succes sunt în companii mici"

Compania de curăţenie "Pro Vorbas" a început, de ieri, tranzacţionarea la categoria ATS a Bursei de Valori Bucuteşti, fiind prima societate românească prezentă pe sistemul alternativ de tranzacţionare.

"Listarea la bursă reprezintă pentru noi o bună oportunitate de promovare a societăţii", a declarat, ieri, Federico Salmoiraghi, preşedintele companiei.

Cum costurile de intrare pe ATS au fost foarte mici raportat la alte burse - aproximativ 2000 de euro, incluzând comisionul brokerului, taxele CNVM şi avocaţii - Federico Salmoiraghi consideră că listarea este mai eficientă decât o campanie de marketing în presă.

Potrivit domniei sale, "Pro Vorbas" nu doreşte să atragă capital de pe bursă, deocamdată.

Reprezentanţii bursei spun că au redus costurile, tocmai pentru a atrage companii şi a creşte piaţa ATS.

"Listarea înseamnă că suntem transparenţi şi că o firmă străină ne poate idenfica mai uşor ca partener", a declarat preşedintele companiei.

"Pro Vorbas" îşi propune să asigure un "free-float" de până la 25%, în primul an, prin vânzarea de acţiuni.

Preşedintele companiei a anunţat că societatea îşi propune să acorde dividende echivalente cu 75% din profit, anul acesta.

Societatea a înregistrat, în 2011, pierderi de 113.921 lei, însă îşi propune un profit de 399.158 lei, în acest an. Cifra de afaceri a fost de 1,43 milioane lei, în 2011, pentru 2012, fiind estimată o creştere cu 27,2%.

"Sperăm ca în cinci ani de zile să atingem la o cifră de afaceri de 3 milioane de euro", a declarat preşedintele "Pro Vorbas", care a mai precizat că are planuri de extindere a activităţii în ţară.

Firma "Pro Vorbas" oferă servicii de curăţenie şi întreţinere profesională pentru hoteluri, birouri, spaţii comerciale, hale de producţie şi depozitare, precum şi curăţenie generală după finalizarea unei construcţii sau amenajări, întreţinerea spaţiilor verzi, deszăpezire şi alpinism utilitar.

Compania deţine asigurare de răspundere civilă profesională pentru protecţia împotriva eventualelor daune survenite în timpul intervenţiei echipelor sale.

Societatea are un capital social de 90.000 lei, împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 0,10 lei. Acţionarii sunt Deborha Gambacorta, cu o participaţie de 75%, Denisa Ştefan, cu 20% şi Anca Lepchihler, cu o deţinere de 5% din acţiuni.

Gunter Woinar: "Nu este sarcina bursei să aducă societăţi la cotă, este sarcina brokerilor"

Poveştile de succes sunt în companiile mici, consideră Gunter Woinar, preşedintele "Transilvania Capital", brokerul care s-a ocupat de aducerea "Pro Vorbas" pe ATS. "Să ne amintim ce era Microsoft în urmă cu 25 de ani", a spus domnia sa, considerând că investitorii nu ar trebui să neglijeze societăţile mici, care au perspective de creştere.

Gunter Woinar speră ca "Transilvania Capital" să devină unul dintre principalii parteneri ai companiilor mici care vor să se listeze.

În opinia domniei sale, nu este sarcina bursei să aducă societăţi la cotă, ci a brokerilor.

Bogdan Ceuca, Director de tranzacţionare la compania de brokeraj, a delarat că mai are discuţii şi cu alte companii în vederea aducerii lor la cota bursei. Domnia sa a precizat că şi-ar dori ca exemplul "Transilvania Capital" să fie urmat şi de alţi brokeri.

Victor Cionga: "Putem avea succes numai pe nişe"

Bursa de la Bucureşti trebuie să se axeze pe o nişă de listări de 20-60 de milioane de euro, consideră directorul general al BVB, Victor Cionga.

"Suntem într-o competiţie regională şi trebuie să înţelegem ce putem face şi ce nu", a declarat domnia sa, adăugând: "Putem avea succes numai pe nişe. Bursa de la Bucureşti trebuie să se axeze pe o nişă de listări, cu valori între 20 şi 70 milioane euro, pentru a deveni competitivă. Trebuie să încercăm să devenim suficient de atractivi încât, la un moment dat, chiar să atragem companii de pe alte pieţe".

Victor Cionga consideră că societăţile de stat nu ar trebui listate şi pe o bursă străină, pe lângă BVB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. aorda 75% dividente din profitul care nu exista! bravo. oricum o sectiune small-cap trebuie sa fie infiintata la bursa cred ca poate oferi o volatilitate buna in anumite conditii chiar randamente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb