Surse: Arabia Saudită şi Rusia au convenit să îşi majoreze producţia de petrol

Ziarul BURSA #Internaţional / 4 octombrie 2018

Rusia şi Arabia Saudită au ajuns luna trecută la un acord privat pentru creşterea producţiei de petrol şi, astfel, frânarea majorării preţului, cei doi mari producători mondiali de ţiţei informând SUA despre acest acord înaintea unei întâlniri cu alţi producători de petrol care a avut loc la Alger, au declarat, pentru Reuters, mai multe surse apropiate situaţiei.

Preşedintele SUA Donald Trump a dat vina pe Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru preţul ridicat al petrolului şi a cerut acesteia să îşi majoreze producţia pentru a face posibilă o scădere a preţului combustibililor la pompă înaintea alegerilor pentru Congresul SUA, care vor avea loc în data de 6 noiembrie.

Sursele citate de Reuters susţin că luna trecută ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, şi omologul său rus, Alexander Novak, au avut o serie de întâlniri la care au convenit să îşi majoreze producţia de petrol începând din luna septembrie şi până în luna decembrie a acestui an, în condiţiile în care atunci cotaţia ţiţeiului se îndrepta spre nivelul de 80 de dolari per baril. În prezent, un baril de petrol este cotat la peste 85 de dolari.

"Ruşii şi saudiţii au convenit să pompeze mai mult petrol pe piaţă, însă au decis să facă acest lucru pe tăcute, pentru a nu părea că acţionează la comanda lui Trump", a declarat una dintre surse, conform Agerpres. "Ministrul saudit al Energiei l-a informat pe secretarul american al Energiei, Rick Perry, că Arabia Saudită îşi va majora producţia dacă clienţii săi vor cere mai mult petrol", a spus o altă sursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb