Surse: BCE va cere Deutsche Bank să obţină capital suplimentar

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 aprilie 2019

Banca Centrală Europeană (BCE) va solicita Deutsche Bank AG - cel mai mare grup bancar german - să strângă fonduri noi înainte ca acesta să lanseze eventuala fuziune cu rivalul său mai mic, "Commerzbank" AG, care este susţinut de stat, spun surse citate de Reuters.

Potrivit acestora, Deutsche Bank va trebui să aibă un capital tampon (buffer), care încă nu a fost calculat, astfel încât să facă faţă integrării Commerzbank, dacă tranzacţia va fi parafată. Reprezentanţii BCE, Deutsche Bank şi Commerzbank au refuzat să facă vreun comentariu cu privire la informaţia Reuters.

Luna trecută, oficialii Deutsche Bank şi Commerzbank au confirmat că au lansat discuţii oficiale pe marginea unei eventuale fuziuni. Conform săptămânalului german Wirtschaftswoche, boardul executiv al Commerzbank va decide la data de 9 aprilie dacă intensifică discuţiile de fuziune cu Deutsche Bank sau dacă renunţă la negocieri.

În situaţia în care vor fuziona, Deutsche Bank şi Commerzbank vor da naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 miliarde de euro. Entitatea astfel creată ar avea o cotă de 20% din piaţa de retail banking din Germania.

Cele două bănci au circa 140.000 de salariaţi, iar sindicaliştii au avertizat că eventuala fuziune ar putea genera până la 30.000 de disponibilizări.

În situaţia în care vor fuziona, Deutsche Bank şi Commerzbank vor da naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 miliarde de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb