Surse: "CEFC China" negociază preluarea unei participaţii la "Rosneft"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 august 2017

"CEFC China Energy" poartă discuţii pentru preluarea unei participaţii la gigantul petrolier rus "Rosneft", spun surse citate de Reuters, care adaugă că oficiali ai ambelor companii poartă discuţii preliminare, iar în ultimele două luni au avut loc două întâlniri între preşedintele CEFC, Ye Jianmin, şi directorul general al "Rosneft", Igor Secin.

Potrivit Reuters, deocamdată nu este clar cât de mult va investi CEFC în "Rosneft" şi nici dacă societatea chineză va achiziţiona acţiuni existente sau noi emise de "Rosneft".

O sursă apropiată de "Rosneft" a declarat că grupul rus ar fi dispus să vândă către CEFC o participaţie la divizia sa de retail, care include aproape 3.000 de benzinării şi 150 de centre mari de depozitare.

Un purtător de cuvânt al CEFC a declarat că cele două firme au semnat un acord de cooperare în data de 2 august, când Igor Secin a vizitat sediul CEFC din Shanghai. Potrivit informaţiilor de pe pagina de Internet a CEFC, este vorba despre un acord care acoperă mai multe domenii, de la explorarea de petrol şi gaze, până la servicii financiare. Purtătorul de cuvânt nu a dorit să spună dacă discuţiile dintre părţi implică şi achiziţia unei participaţii la "Rosneft".

La rândul său, un purtător de cuvânt al "Rosneft" a spus că firma rusă consideră China un partener strategic şi colaborează cu mai multe companii chineze, inclusiv cu CEFC. "Considerăm piaţa chineză drept cea mai promiţătoare şi o dezvoltăm în mod activ. Compania îşi va extinde cooperarea cu partenerii chinezi în toate domeniile de activităţi şi va face declaraţii publice în funcţie de evoluţia proiectelor comune", a informat "Rosneft".

Dacă discuţiile dintre părţi se vor concretiza, CEFC va fi prima companie privată chineză care va investi într-o societate petrolieră majoră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb