SURSE CITATE DE NEW YORK POST: Ancheta privind manipularea licitaţiilor de titluri de stat din SUA stagnează

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 ianuarie 2019

Ancheta privind manipularea licitaţiilor de titluri de stat din SUA stagnează

O investigaţie politică a băncilor de pe Wall Street, despre care se presupune că ar fi manipulat licitaţiile cu titluri ale Trezoreriei de stat din SUA, a fost blocată din cauza lipsei de dovezi şi nu este clar dacă guvernul federal va aduce acuzaţii împotriva instituţiilor financiare, conform The New York Post.

Ancheta antitrust, care ameninţă să devină un lucru stânjenitor pentru oficialii din administraţiile Obama şi Trump, urmăreşte să vadă dacă traderii băncii de investiţii Goldman Sachs au colaborat cu alţii angajaţi din domeniu ca să fixeze preţurile pe piaţa titlurilor de stat din SUA, care valorează 13 trilioane de dolari, potrivit surselor citate de New York Post.

Ancheta, care a evidenţiat potenţiale slăbiciuni în modul în care Trezoreria americană stabileşte dobânzile pentru titlurile de stat, a ieşit la iveală încă din iunie 2015, anunţată fiind de New York Post.

Jacob Lew, pe atunci şef la Trezoreriei (în administraţia Obama), voia o rezolvare rapidă a investigaţiei după lansarea informaţiei. De atunci însă, Lew a fost înlocuit de Steve Mnuchin, fost bancher la Goldamn Sachs. Mnuchin se află în fruntea Trezoreriei şi în prezent.

Un alt ex-partener Goldman care s-a alăturat Casei Albe, Gary Cohn, a supravegheat divizia ce a trimis ofertele către Trezorerie la momentul mai sus amintit.

Lew, Mnuchin şi Cohn nu au fost acuzaţi de vreo ilegalitate în acest caz.

Chiar dacă este puţin probabil să fie lansate acuzaţii, nu este clar dacă băncile nu se vor lovi de consecinţele negative ale anchetei.

Un proces colectiv iniţiat în 2015 a arătat că băncile în cauză şi-au schimbat comportamentul legat de felul în care licitează pentru obligaţiunile Trezoreriei.

Procesul, care a fost iniţiat în numele fondurilor de pensii şi al investitorilor, s-a bazat pe spusele unui informator confidenţial, care a explicat modul în care băncile ar fi manipulat pieţele titlurilor de trezorerie.

Până în 2017, anchetatorii Departamentului de Justiţie s-au concentrat pe licitaţiile care au avut loc în perioada cuprinsă între 2007 şi 2011, când Goldman a avut un succes deosebit în licitarea obligaţiunilor de trezorerie, conform unor surse citate de New York Post în 2017. De atunci, însă, o serie de plecări de la Departament au încetinit ancheta, potrivit surselor. Acestea adaugă că discuţiile dintre Goldman şi autorităţile federale sunt "inactive" de atunci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb