SURSE: Fum alb dinspre PSD şi PNL pentru şefia ASF

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 iunie 2020

PSD şi PNL au finalizat împărţeala pe funcţiile care devin vacante în această vară în câteva instituţii de reglementare importante, iar social-democraţii au renunţat la şefia ASF, astfel că Nicu Marcu va fi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară

PSD şi PNL au finalizat împărţeala pe funcţiile care devin vacante în această vară în câteva instituţii de reglementare importante, iar social-democraţii au renunţat la şefia ASF, astfel că Nicu Marcu va fi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară

PSD şi PNL au bătut palma: Nicu Marcu va fi şeful ASF

Pentru că renunţă, PSD va primi încă un post la ANRE, reglementatorul pieţei energiei

"PSD a renunţat la ASF ca să nu fie Zamfir acolo, că aşa a zis Orban", potrivit surselor

Deşi încleştate în lupta electorală, PSD şi PNL au finalizat împărţeala pe funcţiile care devin vacante în această vară în câteva instituţii de reglementare importante, iar social-democraţii au renunţat la şefia ASF, astfel că Nicu Marcu va fi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit informaţiilor noastre.

"Orban a anunţat luna trecută că va negocia cu PSD, Orban care, cât huleşte el ciuma roşie, iată că a negociat cu PSD".

Negocierile au dat rezultate, si PSD-ul spre surprinderea multora a renunţat la preşedinţia ASF şi a dat-o PNL-ului. Pentru că îi era imposibil să-l susţină pe Nicu Marcu la conducerea ASF, care e susţinut fervent de către Paul Stănescu pentru că îi leagă o veche relaţie de prietenie. Ori, lui Paul Stănescu, chiar dacă e secretar general al PSD acuma, i-ar fi fost greu să vină în partid să zică «nu-l susţinem pe Teodorovici sau pe Zamfir şi-l susţinem pe Marcu», care nu e membru PSD", potrivit unor surse.

Nicu Marcu, actual vicepreşedinte la Curtea de Conturi, şi senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei economice, erau principalii favoriţi la şefia ASF. În cărţi era şi Eugen Teodorovici, care purta negocieri cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu. Problema pentru Zamfir, cel puţin, este că pentru trecerea la şefia ASF este nevoie şi de acordul tacit al Preşedinţiei şi al Băncii Naţionale a României (BNR), instituţii-cheie, chiar dacă nu au atribuţii în numirea şefului ASF. Este ştiut faptul că Daniel Zamfir nu are o relaţie bună cu BNR, senatorul PSD fiind promotorul unor pachete de legi bancare văzute la banca centrală ca fiind anti-bănci.

Decizia conducerii PSD de a renunţa la şefia ASF a venit însă mai ales în condiţiile în care Orban a declarat luna trecută că nominalizarea lui Zamfir ar fi "o adevărată sfidare din partea PSD".

"Marcu a fost, iniţial, deputat pe listele PNL în mandatul 2012-2016, după care s-a dus vicepreşedinte la Curtea de Conturi pe negocierea lui ALDE. Deci, neputând Paul Stănescu să-l impună în PSD pe acest Marcu, PSD-ul a cedat PNL-ului conducerea ASF", mai spun sursele noastre.

Pentru asta, PSD a primit încă un post la ANRE, reglementatorul din piaţa energiei, unde Iulian Iancu, actualmente preşedintele Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, este în cărţi pentru funcţia de preşedinte.

"PSD a renunţat la ASF ca să nu fie Zamfir acolo, că aşa a zis Orban. Deşi Ciolacu, public, în conferinţa de presă de ieri (luni - n.r.), a spus că nu există aşa ceva politic, că nu se negociază, dar uite că PNL şi PSD pot negocia funcţiile în felul acesta", mai subliniază sursele citate.

Marcu mai are susţinere pentru şefia ASF şi din partea ALDE, dar şi din partea lui Victor Ponta, care ar fi negociat în trecut cu Ciolacu susţinerea lui Marcu.

Astăzi era, iniţial, data la care începeau audierile pentru fotoliile vacante, însă termenul a fost prelungit cu două săptămâni de PSD şi PNL pentru finalizarea discuţiilor.

Poziţia de preşedinte la ASF, rămasă vacantă după ce Leonardo Badea - fostul şef al Autorităţii - a fost numit viceguvernator la Banca Naţională a României - este una dintre cele mai bănoase, salariul fiind de 15.000 de euro pe lună. În prezent, interimatul este asigurat de Elena Doina Dascălu

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. aceasta miscare( daca e reala) ne-am pricosit cu rusofilul Iancu la ANRE!! Jale mare! Macar a luat-o peste bot nenorocitul ala de Zamfir...

    1. ... nemaivorbind de unul dintre vicepresedinti, Iancu macar e din bransa si stie despre ce vorbeste (si, poate la fel de important, stie sa vorbeasca).

      Si-apoi, nu era pacat sa ne opunem reintregirii familiei, socrul alaturi de nora si cine stie cati alti membri ai familei or mai fi pe-acolo?!? 

    Ciolacu e un tradator de tara dar era clar ca fortele globaliste care conduc Romania nu aveau cum sa promoveze la ASF un calau al sistemului bancar precum Daniel Zamfir.. La ASF trebuie un om care sa stie sa alunece ca apa in hatisul interesului corporatiilor din asigurari de a scoate cat mai multi bani din Romania. Acest Nicu Marcu pare sa aiba profilul potrivit, chiar daca o sa apara iarasi lamentarile cunoscute prin Ziarul Bursa.

    La fel ca pe timpul lu Lenin, pentru ca_cauza sa triumfe, trebuie asezati in functii oameni potriviti.. placuti Fiarei globaliste. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb