ZIARUL BURSA

17 iunie 2020
Ediţia din 19.10.2024
prof. Dr. Adrian Streinu Cercel

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / ADRIAN STREINU CERCEL, DIRECTORUL INSTITUTULUI NAŢIONAL DE BOLI INFECŢIOASE "PROF. DR. MATEI BALŞ": "Dacă îşi imaginează cineva că pandemia este la final, se înşală amarnic"

A.T.Companii / 17 iunie 2020

Ne aflăm încă în cursul pandemiei cu noul virus SARS CoV-2, lucrurile sunt în desfăşurare în momentul de faţă şi dacă îşi imaginează cineva că pandemia este la final se înşală amarnic, a subliniat prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş".

Florin Mihălţan

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / FLORIN MIHĂLŢAN, INSTITUTUL NAŢIONAL DE PNEUMOLOGIE MARIUS NASTA: "Vreau să cred că privitul faţă în faţă nu va fi o excepţie, ci o normalitate"

E.O.Companii / 17 iunie 2020

Telemedicina este un mare progres în România, consideră Prof. Univ. Dr. Florin Mihălţan, medic pneumolog în cadrul Institutului Naţional de Pneumologie Marius Nasta. Specialistul a menţionat: "Am învăţat toţi să practicăm această telemedicină, dar vreau să cred că în viitor vom reveni la o viaţă în care privitul faţă în faţă nu va fi o excepţie, ci o normalitate".

 Lăcrămioara Frăsineanu

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / LĂCRĂMIOARA FRĂSINEANU, MANAGER DE PROIECT SENATUL ŞTIINŢIFIC: "Societatea civilă a acţionat prin mai multe mecanisme pentru combaterea pandemiei"

M.G.Companii / 17 iunie 2020

Societatea civilă a acţionat prin diverse mecanisme pentru combaterea pandemiei, inclusiv redirecţionare de fonduri şi dotare de echipamente, a precizat Lăcrămioara Frăsineanu, manager de proiect la Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Totodată, aceasta a spus că a ajutat la dotarea suplimentară a Institutului Clinic Fundeni.

Marius Geantă

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / MARIUS GEANTĂ, PREŞEDINTELE CENTRULUI DE MEDICINĂ INOVATIVĂ: "Telemedicina - posibil să fie unul dintre cele mai importante plusuri din această pandemie"

M.G.Companii / 17 iunie 2020

Telemedicina ar putea să fie unul din cele mai importante plusuri din această pandemie, consideră Marius Geantă, preşedintele Centrului de Medicină Inovativă. Acesta a mai tras un semnal de alarmă cu privire la conştientizarea sănătăţii, în contextul în care un sondaj recent arăta o disponibilitate redusă în cazul vaccinării împotriva Covid-19.

conf. univ. dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / EMILIAN POPOVICI, VICEPREŞEDINTELE SOCIETĂŢII ROMÂNE DE EPIDEMIOLOGIE: "Un virus microscopic a răsturnat lumea cu susul în jos"

Alina VasiescuCompanii / 17 iunie 2020

"Suntem într-un război global în care lipseşte doar componenta militară" 

Cu toţii ne dăm seama că suntem într-un război global în care lipseşte doar componenta militară, spune conf. univ. dr. Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, menţionând că celelalte componente - socială, de sănătate, economică etc. sunt prezente.

Nicolae Hâncu

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / NICOLAE HÂNCU, PREŞEDINTELE FRDNBM: "Vom fi obligaţi să convieţuim cu virusul"

A.V.Companii / 17 iunie 2020

"Cea ma bună luptă împotriva fricii este un comportament raţional" 

Întrucât nu va exista o linie roşie care să despartă perioada de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 de perioada în care acesta va dispărea, vom fi obligaţi să convieţuim cu virusul, potrivit domnului profesor dr. Nicolae Hâncu, preşedintele onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM).

Iulian Trandafir

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / IULIAN TRANDAFIR, PREŞEDINTELE ADRFR: "Sănătatea nu este posibilă fără medicamente"

V.RCompanii / 17 iunie 2020

"Apar tot mai multe crize ale medicamentelor" 

Sănătatea nu este posibilă fără medicamente, un tratament nu se poate face fără medicamente, conform domnului Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), care susţine că "poate există alte forme de tratamente, dar la noi, tratamentul se bazează pe medicaţie".

Alina Valentina Dobrea

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / ALINA VALENTINA DOBREA, MANAGER SCJU GALAŢI: "Din spital de linia a treia am devenit spital de linia întâi în privinţa Covid-19"

GEORGE MARINESCUCompanii / 17 iunie 2020

Perioada dificilă a pandemiei a trecut fără ca vreunul dintre angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf Apostol Andrei" din Galaţi să fie infectat cu noul coronavirus, chiar dacă unittatea medicală a fost în prima linie a luptei împotriva Covid-19, a afirmat Alina Valentina Dobrea, managerul instituţiei respective.

Attila Laszlo, preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din cadrul Senatului

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / ATTILA LASZLO, PREŞEDINTELE COMISIEI SENATORIALE PENTRU SĂNĂTATE PUBLICĂ: "Trebuie să regândim strategia de sănătate a ţării pentru perioada 2021-2027"

G.M.Companii / 17 iunie 2020

Avem nevoie de o nouă strategie de sănătate pe termen lung, în care accentul să fie pus pe debirocratizare şi pe eficientizarea activităţii instituţiilor publice din acest domeniu, a arătat Attila Laszlo, preşedintele Comisiei pentru sănătate publică din cadrul Senatului.

Ioan Nani

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / IOAN NANI, CEO ANTIBIOTICE IAŞI: "Nu am întrerupt deloc producţia şi am lucrat ca să onorăm toate comenzile "

M.G.Companii / 17 iunie 2020

Antibiotice Iaşi (ATB) nu a întrerupt deloc producţia în ultimele trei luni şi a lucrat pentru a onora toate comenzile, adaptându-se în permanenţă în scopul sprijinirii bătăliei împotriva pandemiei Covid-19, a declarat Ioan Nani, directorul general al producătorului de medicamente din Iaşi. Nani a mai spus că Antibiotice a reluat chiar producţia unor medicamente care "par veşnice şi de demult", dar care s-au dovedit extrem de necesare în această perioadă.

Gindrovel Gheorghe Dumitra

VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / Gindrovel Gheorghe Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie: "Este în continuare posibil ca vaccinul împotriva COVID-19 să rămână o Fata Morgana"

Adelina ToaderCompanii / 17 iunie 2020

În acest moment există, conform recenziei OMS, cel puţin 10 vaccinuri care se află în faza de evaloare clinică şi cel puţin 126 de vaccinuri în faza de evaluare preclinică, a declarat Dr. Gindrovel Gheorghe Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie şi vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

 La începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban a precizat că membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă au adoptat în unanimitate prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie.

CU ÎNCĂ O LUNĂ Guvernul a prelungit starea de alertă

G.M. Politică / 17 iunie 2020

Starea de alertă continuă! Cel puţin aşa a decis Guvernul, care a stabilit în şedinţa de ieri prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, începând de astăzi, deşi există opinii divergente în Parlament, adică în autoritatea constituţională menită conform legii 55/2020 să aprobe decizia Executivului.

PSD şi PNL au finalizat împărţeala pe funcţiile care devin vacante în această vară în câteva instituţii de reglementare importante, iar social-democraţii au renunţat la şefia ASF, astfel că Nicu Marcu va fi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară

SURSE: Fum alb dinspre PSD şi PNL pentru şefia ASF

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 17 iunie 2020

PSD şi PNL au bătut palma: Nicu Marcu va fi şeful ASF  

Pentru că renunţă, PSD va primi încă un post la ANRE, reglementatorul pieţei energiei

"PSD a renunţat la ASF ca să nu fie Zamfir acolo, că aşa a zis Orban", potrivit surselor

Deşi încleştate în lupta electorală, PSD şi PNL au finalizat împărţeala pe funcţiile care devin vacante în această vară în câteva instituţii de reglementare importante, iar social-democraţii au renunţat la şefia ASF, astfel că Nicu Marcu va fi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit informaţiilor noastre.

"Offset-ul, posibilă soluţie pentru revitalizarea şi dezvoltarea industriei"

"Offset-ul, posibilă soluţie pentru revitalizarea şi dezvoltarea industriei"

A consemnat George MarinescuCompanii / 17 iunie 2020

Interviu cu dr. ing. Costică T. Mustaţă, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti

Reporter: Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat în 27 mai Strategia Naţională de Apărare pentru perioada 2020-2024 şi Programul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2020-2026. Este pregătită industria naţională de apărare pentru implementarea acestui program?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 5 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 5 Mai 2020

Macroeconomie / 17 iunie 2020

Preţurile de consum din Suedia au stagnat în luna mai 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o scădere de 0,4% în luna precedentă pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după un declin de 0,3% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo