VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / ALINA CULCEA, PREŞEDINTE ARPIM: "Este nevoie de un Consiliu Strategic pentru reformarea sistemului de sănătate"

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 17 iunie 2020

Alina Culcea, preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Alina Culcea, preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Investitorii din industria framaceutică susţin crearea unui Consiliu Strategic de Sănătate, care să pună bazele unei reforme adevărate în acest domeniu, a afirmat Alina Culcea, preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Alina Culcea a precizat că sănătatea trebuie să devină o prioritate strategică pentru ţara noastră, că este necesar să se acţioneze în acest sens şi a arătat: "Ne-am dori un Consiliu Strategic de Sănătate, sub egida Preşedinţiei sau prim-ministrului, care să acţioneze pe următorii 3 sau 5 ani pe anumite direcţii pentru reformarea sistemului de sănătate. Din perspectiva industriei farmaceutice, s-a vorbit de e-health, de telemedicină, care şi-a dovedit importanţa pe perioada crizei. România nu are un framework legislativ care să le permită medicilor să acţioneze în acest sens, să deconteze consultul prin telemedicină şi să exercite toate activităţile necesare. Este o prioritate să ne stabilim o strategie e-health, pentru cele mai importante cinci boli consumatoare de buget în acest domeniu. O altă arie strategică este elaborarea unui plan naţional de cancer.

Spre deosebire de ţările din regiunea noastră, România nu are încă un plan strategic de rezolvare a cancerului, plan necesar deoarece cancerul e o patologie care ne fură vieţi cu costuri uriaşe pentru sistem".

Preşedintele ARPIM consideră că este important ca industria farmaceutică să fie tratată drept una strategică şi să fie crescută atractivitatea investitorilor în România, printr-o politică consolidată de acces în piaţă şi preţuri.

"O politică de preţuri care să păstreze şi să atragă medicamentele inovatoare şi generice în România este necesară. În 2020 avem o treime din studiile clinice pe care le aveam în urmă cu 3-5 ani şi pierdem accesul la medicamente inovatoare. Este important accesul la inovaţie, să avem acces la un tratament inovator şi un vaccin care să ne salveze viaţa. Dincolo de discurs, trebuie să existe un plan clar de sănătate al acestei ţări", a menţionat Alina Culcea.

Domnia sa a arătat că, în primele trei luni ale pandemiei, Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente a avut trei priorităţi strategice.

"În primul rând, am vrut să ne asigurăm că nu înfrângem lanţul aprovizionării cu medicamente, iar fiecare companie a făcut eforturi pentru ca medicamentele din portofoliu să fie la dispoziţia pacienţilor cronici şi nu numai. O altă prioritate a fost actul de solidaritate. Cele 28 de companii membre ARPIM au strâns 14 milioane lei care au îmbrăcat diverse forme - donaţii, sponsorizări pentru unităţile medicale, echipamente şi materiale medicale. În al treilea rând, companiile inovatoare s-au mobilizat pentru descoperirea unui tratament sau unui vaccin", a arătat Alina Culcea.

Conform datelor oferite de domnia sa, în prezent, sunt în competiţie 110 vaccinuri, iar specialiştii speră ca până anul viitor să avem un vaccin care să ne protejeze în faţa noului coronavirus. De asemenea sunt peste 300 de studii în derulare pe diverse substanţe sau molecule ce pot avea efect în tratarea acestei boli.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Deci omul plateste asigurarile medicale cu sudoarea fruntii, din bani reali si ce primeste in schimb, spitale inchise si asistenta medicala prin videochat, decontata de Casa de Asigurari. Unde ati mai auzit voi asa ceva?

    Boicotati tot ce tine de industria Pharma ! 

    La formarea consiliului trebui un comitet de initiere de formare iar in structura comitetului trebui o subcomisie de formare si tot asa nu ne dezmintim cu gargara noi traim si aia prosti (deh, poporul ! ) taxe de platim !

    FY DOB 

    1. pentru informare DOB - daughter of a Beatch

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb