Efectele dezinformării: antene distruse de oameni speriaţi

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Companii / 17 iunie 2020

Efectele dezinformării: antene distruse de oameni speriaţi

Dezinformarea poate produce mari pagube economice. Exemplele sunt multiple, iar ultimul vine dintr-o zonă săracă, unde ideile politice şi dezinformările de tot felul au dus la un război între locuitorii unor sate şi antenele de telefonie mobilă. Mai mulţi bolivieni au distrus numeroase antene de telecomunicaţii, potrivit presei locale, fiind convinşi că ele aparţineau tehnologiei 5G, asociată în mod eronat cu transmiterea maladiei COVID-19. Culmea ironiei, Bolivia nu dispune de tehnologie 5G. Ministrul de Interne, Arturo Murillo, a declarat pe Twitter că susţinătorii Mişcării pentru socialism, partidul fostului preşedinte Evo Morales, "distrug antene în San Juan, Ichilo şi Yapacani", în estul ţării. În Yapacani, localitate situată în apropiere de oraşul Santa Cruz, patru turnuri de comunicaţi au fost distruse. Poliţia a fost copleşită de manifestanţi, însă nu s-au produs alte incidente majore. "Am fost copleşiţi. Această atitudine se învecinează cu atacul terorist", a declarat şeful Poliţiei locale, Franklin Villazon, citat de cotidianul El Deber din Santa Cruz. Potrivit aceluiaşi cotidian, locuitorii din Yapacani au manifestat pentru a cere primarului să dezasambleze antenele de telecomunicaţii, temându-se de tehnologia 5G, care, potrivit convingerilor lor, este susceptibilă să transmită COVID-19. După acele incidente, Autoritatea de control pentru telecomunicaţii (ATT) a publicat un comunicat în care a reamintit că această tehnologie nu este disponibilă în Bolivia şi a dat asigurări precizând că nu este asociată cu noul coronavirus. "Ţara noastră are antene echipate cu tehnologii 2G, 3G şi 4G. Afirmaţiile care asociază tehnologia 5G şi răspândirea COVID-19 nu au niciun fundament ştiinţific", se afirmă în comunicatul publicat de ATT. Săptămâna trecută, o antenă de telecomunicaţii a fost distrusă în departamentul Cochabamba, guvernul bolivian denunţând atunci "un atac terorist".

În aceeaşi zonă a lumii, opt tehnicieni au fost deţinuţi timp de câteva zile de locuitorii unui sat peruan care se temeau că aceştia vor instala tehnologia 5G care îi va face să contracteze COVID-19. Cei opt angajaţi au fost ţinuţi captivi şi au fost eliberaţi în urma unui acord cu autorităţile, a anunţat săptămâna trecută poliţia peruană. "Toţi au fost eliberaţi. Ei spun că au fost deţinuţi în condiţii bune", a declarat pentru AFP Leni Palacios, un reprezentant al poliţiei din regiunea Huancavelica, în Anzii peruvieni. Cazul a început atunci când tehnicienii au venit să repare o componentă a unei antene de telecomunicaţii din provincia Acobamba, la peste 500 de kilometri sud-est de capitala Lima. Fermierii din satul Chopcca s-au opus reparării antenei şi au cerut eliminarea ei în schimbul eliberării tehnicienilor, a declarat Arieh Rohrstoc, un purtător de cuvânt al companiei de telecomunicaţii Gilat Peru, una din principalele companii în domeniu. "Locuitorii nu i-au lăsat să intre (în sat) pentru că au susţinut că 5G transmite COVID-19", a explicat situaţia purtătorul de cuvânt al Gilat Peru. Eliberarea angajaţilor a avut loc după o întâlnire între locuitorii din Chopcca şi o comisie formată din reprezentanţi ai ministerului transporturilor, guvernului regional şi companiei Gilat Peru. Purtătorul de cuvânt al lui Gilat Peru a negat instalarea 5G de către compania sa.

Dar astfel de lucruri nu se petrec doar în America de Sud, în această primăvară, 20 de antene-relee au fost atacate în Regatul Unit în urma răspândirii zvonurilor care leagă tehnologia 5G de propagarea noului coronavirus. Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a condamnat aceste atacuri "aparent inspirate de această nebunească teorie a conspiraţiei, care circulă pe internet", pe care a calificat-o drept "complet absurdă". Totodată, el subliniat rolul "esenţial" al reţelei de telecomunicaţii pentru Serviciul public de sănătate NHS, dar şi pentru populaţie, în scopul de a putea rămâne în contact cu cei apropiaţi în timpul acestei "perioade dificile". De asemenea, în Irlanda, o antenă-releu a fost de asemenea atacată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Chestia cum ca "5G transmite virusul" o manipulare ordinara indusa de globalisti in acelasi mod in care au indus ideea ca oamenii din strada nu lupta impotriva sistemului si corpoaratiilor ticaloase ci, vezi Doamne, impotriva rasismului.. de parca lumea capitalista se construieste pe spinari de sclavi de azi, de ieri.. nu din toate timpurile..

    Nu punem botul la astfel de intoxicari ale globalistilor.. pentru ca sunt alerte false facute sa nu vedem padurea din cauza copacilor.

    5G nu transmite virusul dar e viitoare infrastructura IT de control global al populatiei ca in China.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb