VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / ANDREI BACIU, SECRETAR DE STAT MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: "Am intrat cu mâinile goale în războiul împotriva Covid-19"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 17 iunie 2020

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Societatea va trăi o lungă perioadă de timp cu noul coronavirus, consideră Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Domnia sa a declarat: "Este o situaţie - din punct de vedere medical - intensă, virusul nu a dispărut din societate, astfel încât poate unele dintre măsurile administrative, sociale, medicale le-am pierdut în şirul evenimentelor din ultimele trei luni. A fost o situaţie nouă, fără precedent pentru întreaga omenire atât la nivel social, cât - cu atât mai important - şi la nivel medical. (...) În momentul de faţă, la cum se prezintă lucrurile, vom trăi cu acest virus o perioadă lungă de timp şi trebuie să profităm de această posibilitate, de această fereastră de oportunitate a următoarelor săptămâni, luni de zile pentru a pregăti mai bine cea de-a doua parte a acestuia an".

Totodată, reprezentantul Ministerului a mai spus că în lupta împotriva pandemiei de coronavirus s-a intrat "cu mâinile goale", cu stocuri de medicamente, echipamente şi dezinfectanţi insuficiente pentru spitale.

"Neajunsurile şi deficienţele pe care le cunoaştem cu toţii, care au caracterizat sistemul de sănătate din România - personal insuficient, materiale sanitare puţine, investiţiile limitate, aşa cum au fost în ultimii 30 de ani -, toate aceste condiţii fiind cele care au desenat starea şi au definit sistemul de sănătate la intrarea în această criză. Am intrat în acest război cu mâinile goale, cu stocuri de medicamente, cu stocuri de echipamente şi dezinfectanţi insuficiente la nivelul spitalelor. Am avut chiar cazuri în care lipseau şi cele ce trebuiau a fi asigurate în mod curent", a subliniat secretarul de stat.

Totodată, domnia sa a precizat că ţara noastră a început lupta împotriva Covid-19 cu un singur laborator de testare şi cu doar 5 spitale de boli infecţioase care puteau răspunde în faţa acestui virus. În două luni am ajuns la 99 de laboratoare şi 225 de unităţi medicale care tratează pacienţii infectaţi cu acest nou tip de coronavirus.

Cifrele cu privire la numărul cazurilor de îmbulnăviri, tratări şi decese ne clasează printre ţările cu incidenţa cea mai redusă din UE, iar această situaţie desenează o zonă pozitivă în care ne aflăm, însă este extraordinar de important să subliniem că a fost un efort comun al întregii societăţi.

Evoluţia reprezintă rezultatul cumulului de măsuri intreprinse, deoarec până la acest moment s-a reuşit limitarea extinderii virusul la nivel comunitar, a mai spus reprezentantul Ministerului.

"Această provocare a fost o situaţie nouă pentru întreaga lume, nu doar pentru ţara noastră, iar statele au acţionat empiric şi au existat modele contradictorii între state", a declarat Andrei Baciu.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Asta stim pentru ca seful tau de la Cotroceni venea sa demitizeze acest virus. Si asta se intampla la final de februarie. Toata lumea stie asta, ca PNL avea o alta agenda decat cea a sanatatii publice si a riscului epidemiologic.

    1. PNL intotdeauna a avut o alta agenda - acea care pune pe primul plan interesul globalistilor si corporatiilor.

      Amintiti-va de epoca de trista amintire Basescu, cand Romania a fost facuta presh in fata FMI cu crize sociale majore si infometarea populatiei.

      Acum se intampla acelasi lucru dar cu alte mijloace.  

      Ai uitat sa scrii ca baciu a venit cu buzunarele goale cf. titlu si acuma are o turma de euroi de adunat de pe la toate partidele !

    bai nene, poate ca ati intrat in p..andemie cu mainel goale dar cu siguranta veti iesi cu buzunarele pline

    va pasa de noi , contribuabilii undeva ???

    am un raspuns dar ma abtin! 

    1. Nu au intrat cu mainile goale in pandemie ci efectiv in fundul gol, ceea ce e cu totul diferit.

      Dar ce importanta mai are? 

    Cred ca a vrut sa se refere la ce are in cap, cu asta a intrat, si a si ramas. Unde l-ati gasit pe papagalul asta ? Asta e ompersoana caruia sa i se asculte opiniile idioate ? Cum adica a intrat cu mainile goale ?

    Din pacate ati umplut ziarul Bursa cu "intoxicatia medicala de urgenta" a globalistilor de Covid..

    De parca noi, oamenii obisnuiti, nu avem altceva mai bun in viata de facut decat sa-i ascultam pe cei mai terminati oameni de pe planeta.  

    1. Putem de exemplu sta catu-i ziulica de lunga cu ochii tinta pe ziarul de care nu suntem multumiti si putem posta sute si sute de comentarii, practic identice, la toate articolele pe care le prindem, preferabil cat mai rapid dupa aparitia lor.

      Mult mai rapid decat ne facem treburile la munca... sau poate ca tocmai asta o fi munca, cine poate sti... 

    Greșit !!! Corect : cu cutia craniană ,, GOALĂ "....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb