VIDEOCONFERINŢA BURSA - SĂNĂTATE ŞI FARMA / LĂCRĂMIOARA FRĂSINEANU, MANAGER DE PROIECT SENATUL ŞTIINŢIFIC: "Societatea civilă a acţionat prin mai multe mecanisme pentru combaterea pandemiei"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 17 iunie 2020

 Lăcrămioara Frăsineanu

Lăcrămioara Frăsineanu

Societatea civilă a acţionat prin diverse mecanisme pentru combaterea pandemiei, inclusiv redirecţionare de fonduri şi dotare de echipamente, a precizat Lăcrămioara Frăsineanu, manager de proiect la Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Totodată, aceasta a spus că a ajutat la dotarea suplimentară a Institutului Clinic Fundeni.

Aceasta a afirmat: "Vă asigur de aprecierea mea şi a organizaţiei pe care o reprezint, şi îi felicit pe cei care au fost şi sunt în continuare în linia întâi, medici şi farmacişti care sunteţi în bătaia puştii. Ca reprezentant al societăţii civile aş dori să subliniez rolul pe care societatea civilă l-a avut şi îl are în continuare prin efortul comun, cerut chiar de OMS pentru combaterea noului virus. Societatea civilă a acţionat prin diverse mecanisme, de finanţare, prin redirecţionare de fonduri, dotare de echipamente, susţinerea unor proiecte diferite care au avut ca scop combaterea acestei pandemii. Senatul Ştiinţific, care este în divizia de cercetare, de sprijinire şi cercetare a Fundaţiei Dan Voiculescu, a lansat un concurs, un apel de proiecte, care şi-a propus să contribuie la cunoaşterea şi combaterea Covid-19, un mecanism cu finanţare proprie. De asemenea, am achiziţionat cinci unităţi, modulare, care au fost trecute în dotarea Institutului Clinic Fundeni, tocmai pentru secţia de triaj, pentru a susţine eficienţa actului medical în această pandemie".

Doamna Frăsineanu a notat că proiectul lansat de Senatul Ştiinţific s-a încheiat de curând, acum două săptămâni.

"Acum suntem deja în faza finală de desemnare a proiectului câştigător care va intra în parteneriat cu Fundaţia pentru Dezvoltare. Am primit o serie de proiecte cu tematici variate, mare majoritate vizând soluţii de tratament. Să spunem că unele din ele sunt soluţii naturiste care din păcate nu au răspuns imediat şi ţintit, dar am avut şi soluţii de diagnostic avansate, cu tehnologii bazate pe inteligenţa artificială şi machine learning", a mai detaliat Lăcrămioara Frăsineanu.

Aceasta a mai adăugat: "În calitate de exponenţi ai societăţii civile, am solicitat instituţiilor statului, implicate de asemenea în criza Covid, o cooperare transparentă deoarece şi la nivelul instituţiilor de stat s-au dezvoltat nişte proiecte tot pentru cunoaşterea noului virus. Noi am adus în atenţie ceea ce noi am identificat ca fiind propuneri de impact şi am cerut în acelaşi timp să primim aceleaşi informaţii şi să vedem care este stadiul proiectelor selectate de instituţiile de stat, în speţă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pentru că ei au avut un astfel de proiect, cu 2 apeluri, ambele deschise în luna aprilie. În general, societatea civilă s-a implicat în mod activ, în principal la nivel comunitar, lăsând statul să acţioneze strategic la nivel naţional, dar au fost şi anumite proiecte ale societăţii civile care au avut impact naţional cum a fost acest apel de proiecte deschis de Senatul Ştiinţific al Fundaţiei".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ...

    ...

    ...

    ...

    A descoperit ,, LEACUL " ??? E sigur s-a spălat ca Pilat ...

    Multe comentarii sterse....hmmm, se pare ca nimeni nu iubeste lacramioarele !!!

    Eu simplu vreau sa remarc denumirea de senat la fundatie....o fi sigur o adunatura de oameni inteligenti pentru ca Voiculescu este un PUSCARIAS foarte destept !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb