Surse: "Germania a redus importurile de gaze cu o treime în 2023"

T.B.
Internaţional / 4 ianuarie 2024

Surse: "Germania a redus importurile de gaze cu o treime în 2023"

Germania şi-a redus importurile de gaze cu 32,6% în 2023, în principal pentru că a economisit energie şi a exportat mai puţin după ce Rusia a întrerupt transporturile către vest anul precedent, a declarat joi autoritatea de reglementare a energiei, informează reuters.

Germania a fost anterior un client important al gazoductului rusesc, dar, după începutul războiului din Ucraina, de la sfârşitul anului 2022 a început să construiască terminale plutitoare pentru a importa gaz natural lichefiat (GNL) de pe piaţa globală pentru a completa conductele, potrivit sursei citate.

Agenţia Bundesnetzagentur, într-o declaraţie folosind date preliminare de aprovizionare, a declarat că Germania a importat 968 terawatt-oră (TWh) de gaze naturale în 2023. Dintre acestea, 43% au venit din Norvegia, 26% din Olanda şi 22% din Belgia, transmite sursa menţionată.

Restul a fost de peste mări sau din altă parte din Europa, precizează sursa.

Exporturile de gaze din Germania către vecinii săi, anterior o consecinţă logică a afluxului său abundent de importuri ruseşti prin Ucraina şi Marea Baltică şi rolul de distribuitor ulterior în Europa, au scăzut cu 63% anul trecut, conform reuters.

Cei 187 TWh din exporturile înregistrate în 2023, în scădere faţă de 499 TWh cu un an mai devreme, au fost în mare parte trimise în Republica Cehă, Austria şi Ţările de Jos, relatează sursa indicată.

Eforturile de economisire şi vremea blândă au redus consumul naţional de gaze în 2023 cu 5%, până la 810 TWh, potrivit sursei citate.

Industria a făcut economii mai active în procesele sale, în timp ce gospodăriile au făcut mai puţine economii, deoarece mai mult din consumul lor de apă caldă şi gaz de gătit este static, menţionează sursa.

Furnizarea cu gaz este confortabilă în acest moment, a declarat autoritatea de reglementare, conform reuters.

"Cavernele de depozitare sunt în prezent umplute în proporţie de 91%. Aceasta este o bază foarte bună pentru lunile rămase de iarnă", se arată în comunicat, informează sursa precizată.

Scăderea exporturilor ruseşti de energie către Europa în 2022 a declanşat iniţial creşteri abrupte ale preţurilor energiei, dar economiile şi alternativele au contribuit la reducerea preţurilor anul trecut, potrivit sursei citate.

Preţul de referinţă a gazului pentru ziua următoare a scăzut cu 68% de la an la an, la 41 de euro (44,90 USD) pe megawat oră (MWh) în 2023, iar în prezent se situează la puţin peste 30 de euro, transmite reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb